Wedstrijdverslag Heren 1 – De berkelduikers 1

Geschreven op 15 december 2013

Zaterdag 14 december stond de laatste wedstrijd van 2013 op het programma. De tegenstander was deze wedstrijd De berkelduikers uit Lochem. Door het ontbreken van Sjoerd Eenkhoorn (ziek) en Wijnand Feuerstein (geblesseerd) werd er gebruik gemaakt van de jeugdspeler Lars van Putten en de spelers Reinier van Belle en Edwin Huisman uit het tweede team van Deltasteur.

In de eerste periode werd het eerste doelpunt gemaakt door de mannen van de berkelduikers. Chris Bos maakte na een mooie zwemactie eenvoudig de gelijkmaker. Snel na deze gelijkmaker werd de verdediging verrast door een knap afstandschot en was er opnieuw een achterstand. Maar door twee keer een man-meer situatie te benutten werd de achterstand om gebogen in een voorsprong. Door een doelpunt van Erwin Rotman in de slot seconde van de periode werd de eindstand van de eerste periode op 4-2 gezet.

In de tweede periode ging het spel vlot op en neer. Door het vele missen van kansen kon de voorsprong niet vergroot worden. Pas in de laatste minuut van de tweede periode werd de keeper van de berkelduikers verslagen. De stand halverwege de wedstrijd werd dus 5-2.

In de derde periode werd er definitief afstand genomen van de tegenstander. Door het beter benutten van de kansen kon de voorsprong vergroot worden. Al snel maakte Erwin Rotman het eerste doelpunt. Gevolgd door een doelpunt van Erik van Dijk uit een man-meer situatie. Door een doelpunt van Dennis Bos uit een counter en een doelpunt van Erik van Dijk uit wederom een man-meer situatie werd de stand na 3 periodes op 9-3 gezet.

De vierde periode werd slordig gespeeld. In de verdediging werden te veel kansen weggegeven waardoor de vierde periode een doelpuntrijke periode werd. In het begin scoorde Erwin Rotman en Chris Bos, maar dit werd gevolgd door drie doelpunten van de tegenstander. Na een time-out van coach Marcel van Tilburg scoorde Jeffrey Metselaar vanuit een man-meer situatie. Met nog doelpunten van Edwin Huisman en Erik van Dijk kwam de eindstand op 14-7.

Een ruime overwinning voor de Heren van Deltasteur maar door het vele missen van kansen had de score nog veel groter moeten zijn. Door het gelijkspel van de concurent de Hof staat de ploeg van Deltasteur met de winterstop bovenaan in de competitie. Na de promotie van het afgelopen seizoen zijn de heren van Deltasteur goed op weg om dit seizoen weer te promoveren.

 

Doelpuntermakers: Erik van Dijk 5x, Erwin Rotman 4x, Chris Bos 2x, Jeffrey Metselaar, Dennis Bos en Edwin Huisman (allen 1x).

Man-meer situaties: 7 (5 keer gescoord)

Man-minder situaties: 2 (2 tegendoelpunten)

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog