Wedstrijdverslag Heren 1

Geschreven op 8 december 2013

7 december 2013 De Dinkel 1 – Deltasteur 1

Op 7 december stond de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop gepland. Deltasteur 1 mocht voor deze wedstrijd afreizen naar Denekamp. Bij het bekijken van de digitale wedstrijd formulieren van de Dinkel werd snel duidelijk dat hun nummer 13 vaak het net weet te vinden. De instructie van coach Marcel van Tilburg was dan ook duidelijk: eigen spelletje blijven spelen en 13 niet laten schieten.

De eerste notitie op het wedstrijdformulier kwam op naam van Erwin Rotman te staan: 0-1. Het restant van de eerste periode vielen de goals over en weer, via een 3-2 achterstand wist Deltasteur dit na 6 minuten om te zetten in een 3-4 voorsprong. Goals werden gemaakt door Erwin Rotman, Dennis Bos, Chris Bos en Thijs Fikkert.

In de tweede periode wist Deltasteur een gat te slaan naar 3-6 alvorens de Dinkel daar een antwoord op wist te vinden . Bij het rustsignaal aan het einde van de tweede periode stond de stand op 5-7 in het voordeel van Deltasteur. Doelpuntenmakers: Chris Bos, Dennis Bos en Peter van Gelder.

Na het bespreken van de verbeterpunten in de rust tussen periode 2 en 3 kon Deltasteur zich opmaken voor twee periodes waarin de Dinkel kon staan in hun aanval. Toch was het Chris die als eerste het net wist te vinden. In een man-meer situatie was het eveneens Chris die de 5-9 noteerde. Na 18 minuten netto speeltijd was de stand 7-10 in het voordeel van Deltasteur. Met nog een seconde op klok wist Chris zijn hattrick in de derde periode op het formulier te krijgen.

De laatste 6 minuten werden ingeluid door een goal van de Dinkel. De heren uit Denekamp begonnen  er weer enigszins in te geloven en wisten ook de 8-10 te noteren. Via een dubbele uitsluiting (Chris en één van de heren van Dinkel) en een U20 voor Peter van Gelder werd het weer spannend in de wedstrijd toen de Dinkel de 9-10 scoorde. Dit was echter de laatste goal voor de Dinkel en in de resterende 4 minuten wist Deltasteur nog 4 maal het net te vinden. Doelpunten in het vierde kwart gemaakt door Erwin Rotman (2 keer), Sjoerd Eenkhoorn en Erik van Dijk.

Doelpunten gemaakt door: Erwin Rotman (3), Chris Bos (5), Erik van Dijk (1), Peter van Gelder (1), Dennis Bos (2), Sjoerd Eenkhoorn (1) en Thijs Fikkert (1).

Man-meer situaties: 7 (5 keer gescoord).

Man-minder situaties: 4 (2 tegengoals).

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog