Wedstrijdverslag Heren 1 – EZ&PC 1

Geschreven op 2 december 2013

Deltasteur behaalt zesde overwinning op rij.

Tijdens de laatste speeldag van november stond voor Deltasteur heren 1 de wedstrijd tegen de nummer tien van de competitie, EZ&PC 1 uit Elst, op het programma. Uiteindelijk bleek Deltasteur, de huidige nummer drie op de ranglijst, een maatje te groot met een ruime 18-5 overwinning.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het vertrouwen bij de kamper formatie hoog na de overwinning op koploper Flevo een week eerder. EZ&PC heeft tot nu toe deze competitie veel doelpuntrijke wedstrijden gespeeld, voor Deltasteur was het dus belangrijk de boel achterin goed dicht te houden.

In de eerste periode hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Met nog vier minuten op de klok opende Erik van Dijk voor Deltasteur de score. Vervolgens was het wachten tot de laatste minuut van de periode, voor de volgende wapenfeiten in de wedstrijd. Nadat EZ&PC de 1-1 had gescoord, zette Chris Bos de Kamper ploeg wederom op voorsprong, waardoor er na één periode 2-1 op het scorebord stond.

In de tweede periode kwam het verschil op de ranglijst meer tot uiting in het water. Deltasteur werd de bovenliggende partij en ging bouwen aan een ruime voorsprong. Via doelpunten van Erik van Dijk (2x), Erwin Rotman (2x) en Dennis Bos liep de voorsprong op naar zes doelpunten. Uiteindelijk scoorde EZ&PC uit een manmeer situatie, waardoor de ploegen de rust in gingen met 7-2 tussenstand.

Tijdens het derde bedrijf trok Deltasteur 1 de lijn van de tweede periode door. Voor zover de wedstrijd halverwege nog niet was beslist, maakte de Deltasteur de marge in de derde periode niet meer te overbruggen voor EZ&PC. De Kamper heren wisten de keeper van EZ&PC vijf keer te verschalken. Erwin Rotman wist wederom twee doelpunten te scoren, de overige treffers waren van Thijs Fikkert, Erik van Dijk en Dennis Bos. Deltasteur ging in deze fase van de wedstrijd vooral effectief om met de manmeer situaties (drie doelpunten uit drie manmeer situaties). EZ&PC wist ook in deze periode één doelpuntje mee te pikken, waardoor het 12-3 stond na drie van de vier periodes.

De laatste periode was door het grote doelpuntenverschil een formaliteit. Deltasteur liep in de laatste periode verder weg bij de tegenstander en krikte het doelsaldo nog verder omhoog. Erik van Dijk maakte de dertiende treffer van de wedstrijd, leuk detail hierbij is dat het de honderdste treffer van de Deltasteur in het seizoen 2013-2014 was. Via nog twee treffers van Erik van Dijk en doelpunten van Chris Bos, Jeffrey Metselaar en Dennis Bos. Bleef de teller uiteindelijk op 18 doelpunten steken. Lars van Putten kreeg bij zijn thuisdebuut nog een mooie kans op zijn eerste treffer voor Heren 1, helaas ging de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. Verdedigend kreeg Deltasteur nog twee doelpunten te verwerken waardoor de eindstand werd bepaalt op 18-5.

Doordat de nummer 4 van de competitie, ZEW, verloor van koploper Flevo is het gat naar ZEW opgelopen naar zes punten, waardoor Deltasteur nu stevig op de derde plaats staat. Aankomend weekend staat voor Deltasteur 1 de uitwedstrijd tegen De Dinkel 1, de huidige nummer vijf, op het programma.

Periodestanden: 2-1, 5-1, 5-1, 6-2

Doelpuntenmakers: Erik van Dijk (6x), Erwin Rotman (4x), Chris Bos (3x), Dennis Bos (3x), Jeffrey Metselaar (1x) en Thijs Fikkert (1x)

Manmeer: 4 uit 5

Manminder: 2 uit 5

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog