Limietwedstrijd 30 november IJsselmuiden

Geschreven op 1 december 2013

Een groot deel van alle selecties zwom afgelopen zaterdag de limietwedstrijd in IJsselmuiden. Voor de junioren en ouder een goede test na een zware trainingsweek. De minioren zwommen de 100m nummers en dat was voor een aantal de eerste keer.

Net een weekje uit het gips en begonnen met trainen was voor Manon de Man geen belemmering om hard te zwemmen. Tweemaal 6 sec. en een keer 8 sec. gingen van haar PR´s af. Een absolute topprestatie van Manon wat een boel vertrouwen geeft voor de wedstrijden in december. Ergens in januari weer onder 1.10 op de 100m schoolslag, dat was een doel van Gert Norg. Op de laatste dag van november was het al raak. 1.09.80 ligt iets meer dan een halve seconde van zijn PR af, misschien gaat die er wel aan in januari!

Harm Rigterink, Hidde Vegter, Hielke-Jan Penninkhof, Max van Ginkel en Yanieck Frijstein zwommen voor de eerste keer 100m in een wedstrijd. Altijd spannend zo´n eerste keer maar de mannen deden het keurig. Netjes zwommen zij de 4 banen uit met een goede techniek als basis.

De meisjes van 2006 zwommen voor de tweede keer 50 meter nummers. Na de clubkampioenschappen konden zij nu proberen hun PR’s aan te scherpen. Vooral Demi de Wolf zwom bij alle slagen een stuk sneller dan bij de Clubkampioenschappen. Carmen van der Laan zwom een heel knappe tijd van 54.32 op de rugcrawl en Julia van den Bosch ging 7 sec op de 50m schoolslag t.o.v. de Clubkampioenschappen.

Breed opleiden (alle slagen goed aanleren) komt goed tot uiting bij de wisselslag. Aan het eind van de wedstrijd werden er nog even flink wat PR’s op de 100m wisselslag aangescherpt. Acht seconden gingen er af bij Raymond van Unen die sowieso al een goede dag had met scherpe tijden op de borstcrawl en schoolslag. Samen met de andere jongens van jaargang 2000 en 2001 traint hij er hard voor, loon naar werken dus!

Zie voor uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog