Wedstrijdverslag Heren 1

Geschreven op 25 november 2013

Deltasteur 1 deelt tik uit aan ongeslagen koploper en doet volop mee om bovenste plaatsen

Voor de 8e competitie wedstrijd van het seizoen reisden de heren van Deltasteur af naar Nijkerk om het aldaar op te nemen tegen het eerste team van Flevo. Met de Nijkerkers als lijstaanvoerder (ongeslagen, 7x winst), en Deltasteur op een 3e plaats (5x W, 1x G & 1x V) beloofde het een heuse topper te worden.

Afgesproken werd om vanaf het fluitsignaal met gedisciplineerd en energiek spel de wedstrijd aan te gaan. In de 1e periode werd dit voornemen vrijwel direct gestalte gegeven, Erik van Dijk wist in de eerste de beste aanval met een hard geplaatst afstandsschot de keeper te verschalken; 0-1. Het aanvallende spel in de 1e periode werd doorgezet, alleen werd er slordig omgesprongen met de kansen. In de daaropvolgende razendsnelle tegenaanvallen maakte Flevo gebruik van deze onzorgvuldigheden en wist de thuisploeg de stand uiterst effectief om te buigen naar 3-1. Deltasteur liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef zeer actief in aanvallend opzicht. Het einde van de periode naderde en het vertoonde spel bleek eindelijk haar vruchten af te werpen. Deltasteur wist nog 3x te scoren, waar Flevo er 1 maakte. Tussenstand na periode 1: 4-4.

De 2e en 3e periode was het Deltasteur wat de klok sloeg. Flevo had overduidelijk grote problemen met de goed uitgevoerde zoneverdediging en kon hierom geen treffers noteren. Aan de andere kant kreeg Deltasteur kans op kans om op voorsprong te komen en deze uit te bouwen. Hoewel het er eigenlijk meer moesten zijn, deden de Kampenaren goede zaken door in beide periodes 2 doelpunten te produceren. Tussenstand na periode 3: 4-8.

In de 4e periode bleek de genadeklap nog niet uitgedeeld aan Flevo. Het energieke spel en de gemiste kansen in de 2e en 3e periode hadden Deltasteur overduidelijk energie gekost, waar Flevo met het maximale aantal van 6 wissels nog niet uit haar reserves had geput. Met een snel doelpunt van de thuisploeg groeide ook het geloof dat er nog wat te halen viel. Voordelig voor Deltasteur waren nu ook onzorgvuldigheden in aanvallend opzicht van Flevo, waar zij in de 1e periode nog zo effectief bleken. Met 2,5 minuut voor tijd wist Flevo nogmaals een treffer te maken. De spanning kwam terug in wedstrijd en het was dankzij goed verdedigen en subliem keeperswerk van Michael Piest dat Deltasteur het gat van 2 doelpunten wist te behouden. Op 1 minuuut voor tijd wist Sjoerd Eenkhoorn de zo gewenste genadeklap toe te brengen. Door een laatste doelpunt aan Nijkerker zijde werd de eindstand gezet op 7-9.

Met deze belangrijke overwinning doet Deltasteur als promovendus(!) helemaal mee om de bovenste plaatsen in de competitie. In de volgende wedstrijd nemen de heren het op zaterdag 30-11 (19.45 uur) in eigen huis (Zwembad “De Steur”) op tegen EZ&PC uit Elst. De uitslagen leren dat dit een taaie ploeg is. Steun van het publiek zal zeer zeker op prijs gesteld worden.

 

Periodestanden: 4-4, 0-2, 0-2, 3-1

Doelpuntenmakers: Chris Bos 3x, Sjoerd Eenkhoorn en Erik van Dijk (beide 2x), Dennis Bos en Erwin Rotman (beide 1x)

Manmeer: 4 uit 5

Manminder: 1 uit 3

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog