Minioren Clubmeet Zwolle

Geschreven op 24 november 2013

9 jongens en 9 meisjes mochten Deltasteur vertegenwoordigen bij de Minioren Clubmeet in Zwolle. De beste ploegen van Overijssel nemen het als team op tegen elkaar en doen dit allemaal met in totaal 18 zwemmers. Alle snelste tijden, per vereniging, van alle programma´s worden bij elkaar opgeteld en zo komt er een ranglijst van de beste ploegen van Overijssel.

Clumeet-zwolle-2013-1 Clumeet-zwolle-2013-3

Onze minioren deden het voortreffelijk met een 4e plaats in de einduitslag (ondanks een diskwalificatie van de meisjes estafette wat strafseconden oplevert). De prestaties waren wat wisselender t.o.v. de voorgaande wedstrijden maar dat moest ook een keer gebeuren. Altijd dikke persoonlijke records zwemmen lukt nu eenmaal niet. Toch werden er weer toptijden genoteerd.

Een hele mooie en onverwachte 1e plaats was er voor Noa van de Beek bij de meisjes 2005 op de 50m schoolslag. Drie seconden gingen er weer af van haar persoonlijk record, 55.33 is haar nieuwe PR. De dames van de snelste serie kwamen niet aan haar tijd en zo kreeg Noa de grootste glimlach van de dag na het zien van de uitslag. In dezelfde leeftijd won Senna Geerdink zowel de 50m borstcrawl en rugcrawl. Vooral de rugcrawl was van een bijzonder hoog niveau. Met 47.71 zwom zij weer een dik persoonlijk record. Bij de jongste jongens (2004/2005) was er winst voor Robert Dragt op de 50m rugcrawl. ‘Spierballenzwemmen’ spraken zwemmers en trainers voorafgaand aan de race af en dat nam Robert heel letterlijk. Krachtige doorhalen gecombineerd met netjes zwemmen leverde een prachtige 44.00 op. De estafettes aan het eind van de wedstrijd waren traditioneel weer zeer goed van onze zwemmers. Alle meisjes en jongens zwommen onder hun beste tijden en dat is bijzonder na een lange dag zwemmen. De jongens eindigden na een mooie race tegen de ploeg uit Oldenzaal net als 2e maar waren zeer tevreden. De meisjes waren een stuk jonger dan de andere ploegen maar dat deerde hen allerminst. Ze verpulverden hun inschrijftijd maar werden helaas gediskwalificeerd, volgende keer beter!

De wedstrijd werd geopend met een introductie van alle ploegen. Twee spandoeken en de clubvlag waren meegekomen en alle zwemmers liepen met bellenblaas het zwembad in. De ouders hadden echter nog meer gepland en zo liepen alle dames in prachtige ´onderwater´ (het thema van de dag) jurken en jongens met snorkels. De trainers konden ook niet aan de verkleedpartij ontkomen en zo was onze opkomst in ieder geval de meest spectaculaire.

Clumeet-zwolle-2013-2 Clumeet-zwolle-2013-4

Zie voor uitslagen PR’s en ranglijsten.: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog