Wedstrijdverslag(en) Heren 3

Geschreven op 19 november 2013

Treurspel in de Vrolijkheid.  (Geen drie op een rij voor ’t derde)

Qua stukkies schrijven loop ik al weer een beetje achter, tijd om de draad op te pakken.

U heeft het verslag van de uitwedstrijd naar DEK 2 tot nu toe vergeefs gezocht op deze site. Meestal hebben uitwedstrijden in Genemuiden ook geen vrolijke stukjes tot het vervolg, over het algemeen ontaardden deze verslagen in droevige teksten over het handballen in het ondiepe in zwembad Bestevaer. Ditmaal was het echter compleet anders, we scoorden viermaal in het ondiepe, en kregen daar niets tegen, het eindresultaat: een 4-7 overwinning voor het derde, en vervolgens een vrolijke terugtocht naar Kampen.

Daar stond een week later de wedstrijd tegen ZZZ 2 op het programma. Na een moeizame start werde de Drontenaren soepeltjes opgerold. Enig minpuntje was de niet te missen kans vlak voor tijd, die werd gemist door uw stukkiesschrijver. Een 12-4 overwinning zorgde voor een vrolijke 5e periode in het zwembad de Steur.

Afgelopen zaterdag ging de wedstrijd tegen Swol 5. De wedstrijd werd gespeeld in het zwembad

“de Vrolijkheid “.

Het betrof alweer de returnmatch. De wedstrijd in Kampen eerder dit seizoen leverde een puntje op, 4-4. De Zwollenaren hadden een week ervoor echter verloren van ZZZ, deze uitslag zorgde bij ons voor enig optimisme.

 

De wedstrijd:

Aangekomen in Zwolle ontbrak aanvoerder Johan, hij lag thuis nog te slapen op de bank. Jasper was ook weer eens van de partij, maar wegens een blessure niet inzetbaar.  Twaalf spelers waren wel inzetbaar. Kort voor tijd moest ook nog nr. 13 worden toegevoegd.

Rein stond in Kampen aan het bad, en verwonderde zich over het geringe aantal spelers dat daar present was. Dat is meestal zo, wanneer de wedstrijd uit gespeeld wordt….

De aangewezen arbiter, Jan Honig, bleek niet beschikbaar, de ons welbekende Henk Pool trad op als zijn vervanger.

Het optimisme over een kansrijke middag kreeg al snel gestalte.  Al na 17 seconden lag de eerste bal achter de Zwolse doelman, een mooi midvoordoelpunt van Egbert.  Jan Schrijver scoorde al snel de 2e goal ( volgens het wedstrijdformulier,…volgens mij zat Jan op dat moment op de bank..), Gerjan bracht ons op 3-0 en niets leek een mooie middag in de weg te staan. Er waren zelfs nog enkele kansen op een 4e treffer. Bij een spaarzame Zwolse uitval werd uw stukkiesschrijver iets te gemakzuchtig, dit koste een p-tje en een doelpunt tegen.

In de tweede periode werd het complete team gewisseld. Plotseling bleken alle toppers op de kant te zitten er lag er met recht een B team in het water. De Zwollenaren hadden een plotselinge wissel vanaf de tribune ingezet, het inzetten van deze spelers gaf de Zwollenaren vleugels.

De plotselinge versterking was de speler “Robin Koper”,  die met nr. 5 meespeelde onder de naam Ralf Blauwbroek. Koper is speler van Swol 2!

In korte tijd kantelde de wedstrijd. De 3-1 voorsprong smolt als sneeuw voor de zon, veranderde in een 3-4 achterstand. Verkeerde keuzes (Henk)  en foutieve terugspeelballen (Mitchell) werden genadeloos afgestraft.

Een verzilverde strafworp, en een treffer kort voor tijd, beide van Patrick, deden de balans halverwege toch nog in Kamper voordeel doorslaan. (4-5).

Met de klasbakken van het A team weer te water voor de 3e periode leek er geen vuiltje aan de lucht voor ’t derde. Dat pakte anders uit. De heer H.P. te Z, fan van het programma “in de hoofdrol” begon zich wat nadrukkelijker met het gebeuren in het water te bemoeien. Het leverde onverwachte uitsluitingen (Rene en ondergetekende) en onterechte strafworpen (Gerjan) op. Wij raakten ietwat geirriteerd, hetgeen ons spelnivo niet ten goede kwam. De mannen van team A leken steeds meer op die van team B. Treffers vielen er aan beide kanten niet, totdat uw stukkiesschrijver het slachtoffer werd van de man in het oranje. Een gevalletje “duikboot” werd wat al te gemakkelijk gehonoreerd met een strafworp. 3e p-tje en einde wedstrijd voor uw stukkiesschrijver. De strafworp werd nog gestopt, door doelman Martin, die echter kansloos was op de rebound.

1459303_360798714066570_649866806_n 1459338_360798680733240_993962433_n

Team B moest het gaan doen in de laatste periode. Hierin ging het echter formidabel fout.

Na de snelle 6-5 volgde de gelijkmaker van Patrick. Hierna begonnen we achter de feiten aan te lopen. Een toegekende man meer werd slecht uitgespeeld, de tegenaanval ging erin…

Het verschil liep op naar twee, de schade leek onherstelbaar. Na elke aansluittreffer volgde weer een Zwols doelpunt. Met ruim een minuut op de klok zorgde Rein voor 8-7, gevolgd door alweer een Zwolse treffer. De 9-8 van Martijn op 22 seconden kwam te laat.

De 9-8 nederlaag zorgde voor Kamper treurnis in de Vrolijkheid, en boze blikken, met name van uw stukkiesschrijver richting arbitrage.

Volgende keeer toch maar liever weer “ouwe Jan” aan het bad.

Arbitrage, versterking uit hogere geledingen bij de tegenstanders, …toch was het vooral het eigen zwakke spel en onvermogen wat ten grondslag lag aan de onnodig nederlaag.

De gemiste kans op drie op een rij werd goedgemaakt door een heel uitgebreide 5e periode in het wokrestaurant aan de IJsselkade, waar het nog lang gezellig bleef.

1460243_360798367399938_1104708026_n

 

 

 

 

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog