Clubkampioenschappen Deltasteur

Geschreven op 17 november 2013

Elk jaar zijn de Clubkampioenschappen weer een garantie voor hevige strijd onderling met toptijden als gevolg. Dit jaar was dat niet anders. In veel categorieën zat het soms erg dicht bij elkaar. Een goed voorbeeld daarvan zijn Max van Ginkel en Yanieck Frijsteijn. Na 3 afstanden was het uiteindelijke verschil 17 honderdste van een seconde in het voordeel van Max.

Vrijdagavond en zaterdagmiddag deden 107 zwemmers van Deltasteur mee aan de Clubkampioenschappen. Met veel ouders/familie aan de kant was het zwembad goed gevuld. Voor zoveel mensen wil je wel goed zwemmen dus de zwemmers waren dan ook extra gebrand om hard te gaan. Bij de dames was na vorige week, A-competitie, wel duidelijk dat vooraf niet zeker was wie er Clubkampioen ging worden. Maaike Doornwaard begint hard aan de deur te kloppen en Naomi Hofsink kreeg er zo een geduchte tegenstandster bij. De twee dames lieten hun beste zwemmen zien dit weekend. Maaike dook van 1.03.3 naar 1.01.8 op de 100m borstcrawl. Na drie keer 100m stond Naomi 7 honderdste (!) voor op Maaike. De schoolslag moest het beslissen. Beide dames zwommen nooit harder dan 1.25 maar nu gingen ze allebei naar de 1.23 toe. Alsof ze het erom deden tikten ze nagenoeg gelijk aan. De uitslag gaf later aan dat Naomi 8 honderdste eerder was en zo werd zij Clubkampioen met Maaike daar maar 15 honderdste achter.

Bij de mannen was Jari Hofsink de grote favoriet en dat maakte hij helemaal waar. Na de 100m rugcrawl nog enigszins teleurgesteld te zijn knalde hij de andere 3 afstanden hard door. Een mooie beloning na een periode van hard trainen.

De jongens junioren 1 en 2 zijn erg aan elkaar gewaagd. Vijf mannen binnen 16 seconden van elkaar in het klassement en allemaal hebben ze een slag waar ze in excelleren. De heren gaan in de toekomst een mooie wisselslag estafette ploeg kunnen vormen! Verassing in deze groep was Ruth Vahl die met een ijzersterke vlinderslag ervoor zorgde dat hij 2e in het klassement werd achter Raymond van Unen en voor Kevin van Dijk.

De Clubkampioenen

De Clubkampioenen

Supertijd, mooie races, alles was aanwezig in alle andere categorieën die hierboven genoemd zijn maar ook in die niet genoemd zijn. Een categorie moeten we nog wel benoemen en dat zijn de meisjes minioren 2. Voor het eerst zwommen deze dames de 50 meters. 3 meisjes streden om het brons maar tot haar eigen verbazing/schrik werd Lisette Wezenberg 3e. Julia van den Bosch mocht het zilver ophalen. Eerste werd Carmen van der Laan. Met een heel krachtige beenslag zwom zij naar 56.67 (!) op de 50m rugcrawl. Een toptijd voor de leeftijd 6/7 jaar.

In de pauze van zaterdagmiddag werden er twee bijzondere bekers uitgereikt. De eerste was de ´secondenvreter´ voor de zwemmer die in procenten van zijn/haar PR het meest verbeterd is ten opzichte van het vorige seizoen. Femke Bollema mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. Zij verbeterde 233% van haar tijd. Sanne de Wilde kwam daar vlak achteraan met 229% verbetering! De tweede beker is een bijzondere bokaal; de Petra van Staveren (oud-zwemster de Steur) bokaal. Voor wie Petra niet kent: http://www.youtube.com/watch?v=I4m4dik0C90. De wisselbeker wordt uitgereikt aan een zwemmer/zwemster die bijzondere prestaties heeft geleverd. Dat hoeft niet altijd de snelste zwemmer te zijn. Er wordt gekeken door de trainers naar de prestaties van iedere zwemmer op zijn/haar niveau. Dit jaar was Hilde Hollander de zwemster die de beker mocht ontvangen. Hilde heeft in twee jaar tijd zoveel progressie gemaakt dat zij aansluiting heeft gekregen bij de snelste zwemmers van haar leeftijd. Met zoveel inzet en progressie is zij de verdiende winnaar!

Winnaressen van beide bokalen

Winnaressen van beide bokalen

Voor uitslagen (ook van “Seconde vreter” ) zie: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog