Wedstrijdverslag heren 1

Geschreven op 12 november 2013

9 november 2013: Hydrofiel 1 – Deltasteur 1

De 7e competitie wedstrijd voor de heren van Deltasteur was gepland in Nijmegen tegen het studenten team Hydrofiel. Opmerkelijk was de aanvangstijd van 13:30. Doordat de heren van Hydrofiel vorig jaar als 3e waren geëindingd in deze competitie waren de verwachtingen hoog, ondanks de lage klassering van Hydrofiel in de huidige competitie.

De wedstrijd werd door Deltasteur erg scherp begonnen en kon door enkele snelle counters de tegenstander te vermoeien en onderdruk te zetten. Hierdoor werd er snel een voorsprong van 4-0 gepakt door doelpunten van Erik van Dijk 2x, Erwin Rotman en Chris Bos. Hydrofiel kon nog één doelpunten scoren voor het eind van de periode.

In de tweede periode verzwakte de scherpte van Deltasteur, waardoor er minder kansen gecreëerd werden en er niet voldoende werd uitgelopen om de wedstrijd te beslissen. Hydrofiel scoorde uit een manmeer situatie en vervolgens Deltasteur kon nog twee keer scoren uit een contra aanval. Halverwege de wedstrijd was de stand een 7-3 voorsprong voor de heren van Deltasteur.

In de derde periode verzwakte de concentratie in de verdediging van Deltasteur waardoor Hydrofiel door enkele afstandschoten terug komen tot een achterstand van 8-6. Door deze doelpunten kwam de ploeg van Deltasteur weer op scherp te staan en liep het dezelfde periode nog weer uit tot 10-6.

In de laatste periode had Deltasteur geen enkele moeite meer met Hydrofiel. Door het ene doelpunt na de andere te scoren werd de voorsprong gemakkelijk vergroot en met enkele foutjes in de verdediging werd de eindstand van 16-7 bereikt. Opmerkelijk was nog het debuut van de jeugdspeler Lars van Putten, die in de laatste periode zijn eerste minuten in het eerste team van Deltasteur mocht maken.

Zaterdag 23 november staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Flevo 1 op het programma. Deze tegenstander heeft tot nu toe alle competitie wedstrijden nog gewonnen en is dus een belangrijke wedstrijd in de top van de competitie.

Scores door: Erik van Dijk 6x, Chris Bos 5x, Sjoerd Eenkhoorn 2x, Erwin Rotman, Thijs Fikkert en Dennis Bos (allen 1x).

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog