Wedstrijdverslag heren 1

Geschreven op 7 november 2013

2 november 2013: Deltasteur 1 – Natare 1

De 6e competitie wedstrijd van het seizoen stond in Kampen gepland tegen Natare 1 uit Aalten.  Natare 1 kwam vorig seizoen nog uit op hetzelfde niveau als Deltasteur 1 alleen speelde zij in de andere indeling. In het seizoen voor de competitieherindeling kwamen Deltasteur en Natare uit in dezelfde indeling. In dat seizoen wist Natare in zowel de thuis als uitwedstrijd te winnen, beide keren met 6-5. Vooraf was duidelijk dat de in het huidige seizoen behaalde resultaten niet voor zich mochten spreken.

In de eerste periode was te merken dat de wedstrijd niet vanzelf ging. Na een gemiste 5-meter van Deltasteur was het Natare die het eerste punt op het scoreboard wist te zetten. Erik van Dijk wist voor het verstrijken van de eerste 6 minuten te scoren wat het resultaat in evenwicht bracht , 1-1 na het verstrijken van het laatste fluitsignaal. De tweede periode was het eveneens Natare dat als eerste wist te scoren, na circa 30 seconden. Er waren vervolgens 4 minuten netto speeltijd nodig voordat Sjoerd Eenkhoorn uit een 5-meter gelijk kon maken. Nadat de 2-2 genoteerd was wisten zowel Deltasteur en Natare nog een manminder situatie te overleven voordat de scheidsrechter floot voor het rustsignaal.

Het derde bedrijf herpakte Deltasteur zich vanaf het eerste fluitsignaal wat leidde tot 3-2 van de hand van Sjoerd Eenkhoorn. Ook Erik wist het net te vinden voordat Natare aansluiting wist te vinden vanuit een manmeer situatie. Na het scoren van Natare kwam Deltasteur beter in het spel en wist tweemaal te scoren uit een manmeer (Erik van Dijk en Erwin Rotman). In de laatste halve minuut uit het derde kwart wist Natare te scoren en vervolgens Erik in de laatste seconde vanuit een manmeer situatie. Tussenstand 7-4 in het voordeel van Deltasteur. Tot 1:30 resterende speeltijd in het vierde kwart gingen de doelpunten gelijk heen en weer, Natare scoorde eerst, gevolgd door Dennis Bos, weer Natare en uiteindelijk Sjoerd Eenkhoorn met de 9-6. Toen op 1:10 Natare een U20 kreeg, greep coach Marcel van Tilburg zijn time-out aan om de heren te instrueren over de laatste 70 seconden. Dit resulteerde in de goal van Sjoerd Eenkhoorn en dat Deltasteur beheerst de wedstrijd uitspeelde met nog een doelpunt van Thijs Fikkert op 0:10 seconden speeltijd.

Na 6 wedstrijden gespeeld staat Deltasteur nu 3e in de competitie met 4 winst partijen, 1 maal gelijk en 1 maal verlies. De ploeg houd hiermee nog aansluiting op de Hof 1 en Flevo 1 die respectievelijk 2e en 1e staan.

Manmeer: 10, 7 keer gescoord.

Manminder: 2, 1 tegengoal.

Strafworp: 2, 1 maal benut.

Scores door: Sjoerd Eenkhoorn en Erik van Dijk (beide 4x), Erwin Rotman, Dennis Bos en Thijs Fikkert (allen 1 maal).

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog