Heren 2 – Swol 1894 4

Geschreven op 4 november 2013

Deltasteur 2 – Swol 1894 4 (2 november 2013)

De trend van vorige week heeft zich voortgezet. In een slechte wedstrijd wist heren 2 Swol 4 niet de baas te blijven. Swol 4 bestaat voor het grootste deel uit spelers uit Zwolle die enkele jaren geleden als Deltasteur 3 in de competitie uitkwamen. Hun kwaliteiten en zwaktes mochten dus bekend worden verondersteld. Eigenlijk ging het vooral in het eerste deel van de wedstrijd mis. Opvallend was in ieder geval het grote verschil in uitsluitingen. Swol kreeg 2 strafworpen en 9 man meer situaties tegen Deltasteur 1 man meer. Deltasteur haalde een succespercentage van 100 en Swol van 44% uit de man meer. Ze produceerden dus 6 treffers uit strafworpen en man meer situaties. De ruststanden waren 1-3 en 3-5 en 5-7. Een fout van de scheidsrechters ontnam Deltasteur de 6-6. Zij lieten een vrije worp binnen de 2 meter nemen en keurden vervolgens het doelpunt dat daaruit gescoord werd af, omdat de nemer nog in de 2 meter lag. Uit de contra maakte Swol 5-7. In het laatste kwart toen Deltasteur al pressing speelde werd het toch nog spannend. Op 2 min 13 voor tijd werd het 7-7 en had Deltasteur de geest. Die werd geknakt op 1 min 6 door het niet toepassen van de nieuwe regels. De Kamper verdediging onderbrak de Zwolse aanval en wilde uitbreken, door het aanvallen van de keeper voorkwam Swol de contra. In plaats van een 20 sec straf voor Swol werd er een strafworp tegen Deltasteur gegeven. Het benutten ervan bracht de eindstand op het bord, 7-8.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog