Limietwedstrijd Minioren & Junioren te Dedemsvaart

Geschreven op 3 november 2013

 

Jun_Min_limiet-deel1-dedemsvaart-2013bJun_Min_limiet-deel1-dedemsvaart-2013a

Zware nummers werden er gezwommen in Dedemsvaart zaterdag tijdens de limietwedstrijden. Onze zwemmers lieten zien niet voor niets veel geoefend te hebben de afgelopen weken voor deze wedstrijd want goede tijden en races werden gerealiseerd.

De junioren hadden het meest pittige programma; 200m rug en 200m vlinder. Op de rug werden veel tijden scherper gesteld. Dit kwam vooral omdat de races erg vlak werden ingedeeld. De vele trainingsmeters beginnen hun vruchten af te werpen. Na de pauze stond de veelal gevreesde 200m vlinderslag op het programma. Vooral in de afgelopen twee weken is hier veel op geoefend. Zenuwen waren er wel maar ook het vertrouwen dat het in de training iedereen al was gelukt om de 200m goed uit te zwemmen. En dat vertrouwen bleek gegrond want iedereen zwom de afstand keurig uit in ook nog eens zeer knappe tijden. Bij de jongens liet Ruth Vahl zien op dit moment de vlinderslag goed onder de knie te hebben. In de laatste 50m kon hij zelfs nog een tandje bijschakelen en zo won hij de 200m in 3.18.41. Bij de dames ging ´diesel ´Elma Leusink erg goed. 3.21.58. was haar eindtijd. In februari vorig jaar stond er voor Elma nog 3.56 op de klokken.

Bij de minioren stonden er ook nummers op het programma die voor de eerste keer gezwommen moesten worden. Voor de oudste minioren gold dat de 200m borstcrawl en de 100m vlinderslag tot een goed einde moesten worden gebracht. Uitblinkers hier waren Edwin Kanis en Sanne van Dijk op de 100m vlinderslag. In 1.36.40 en 1.58.92 zwommen zij naar zeer mooie tijden!

De minioren 3,4 en 5 zwommen nagenoeg allemaal weer naar dikke persoonlijke records. Vooral het zwemmen van Sanne de Wilde en Monica Faber bij de meisjes 2004 viel op. Zowel op de rc als op de bc lieten de dames zien dat een goede techniek de basis is voor snelle tijden. 1.31.85 en 1.35.21 zijn verbeteringen van maar liefst 13 en 6 sec. De jongens deden niet veel onder voor de meisjes. Uitschieter bij de jongens was Robert v/d Noort, die maar liefst 13 sec. van zijn 100m schoolslag pr af zwom. Sam Vergunst haalde revanche op de 50m vlinderslag. Vorige week werd hij nog gediskwalificeerd op deze afstand. Nu startte hij goed en tikte hij aan in een dik PR 53.03 (was 57.09).

Blijven de jongste zwemmers nog over om te vermelden. Op Senna Geerdink na zwommen alle jongste dames (jaargang 2005) voor het eerst 100m rugcrawl en 100m borstcrawl in een wedstrijd, en hoe! De afgelopen weken zijn de dames klaargestoomd voor deze wedstrijd door ´trainer Mike´ en zij stelden niet teleur. Danique Koster was niet helemaal fit maar dat belemmerde haar niet om 1.46 (!) te zwemmen op de 100m borstcrawl.

Op naar de Clubkampioenschappen, komt allen kijken!

Uitslagen en PR’s via: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog