De eerste A-competitieronde in Dedemsvaart

Geschreven op 29 oktober 2013

De eerste ronde van de A-competitie is knallend van start gegaan. Bij de bijeenkomst van vorige week dinsdag werd een mooi doel gesteld voor aankomend seizoen: ‘Deltasteur eindigt op de 18e plaats of zelfs hoger.’ Na een korte peptalk van tevoren deed iedereen zijn/haar uiterste best. Er stonden al meteen pittige afstanden op het programma. Zo begonnen de jongsten onder ons met de 100 meter vlinderslag waar Mike Müller een super pr zwom van maar liefst twaalf seconden, 1.33.29. is zijn nieuwe eindtijd. Ruth Vahl presteerde het om op de 200 meter rugcrawl 2.58.71. te zwemmen, een enorme prestatie.

Onder de jongere meiden werden ook grote persoonlijke records gezwommen. Zo zwom Nienke Kroeze een pr van tien seconden op de 100 meter vlinderslag en Elma Leusink op deze zelfde afstand een pr van zeven seconden. Deze dames waren erg gedreven en er werd zo nu en dan ook een traan gelaten. Vergeet niet; je kan even stil liggen voordat je weer enorme vooruitgang maakt. Zolang je maar inzet toont komt iedereen bij zijn doel.

In de ouderen junioren/jeugd categorie vielen Jari Hofsink en Justin Doldersum op. Jari zwom een prachtige tijd op de 200 meter schoolslag (2:40.08) en Justin kreeg het voor elkaar om nog een pr te zwemmen op de 400 meter borstcrawl (4:30.72).

In de oudste categorie dook een verassende pr op de 50 meter rugcrawl op. Sigrit Aarten, normaal geen sprinter maar langeafstand zwemster is, ging van 35.15 naar een 34.84 seconden. Dit geeft hoop voor mogelijke volgende sprint afstanden die zij komende periode moet zwemmen. Ook Eva Visscher zwom een nieuwe tijd op de 100 meter schoolslag, 1:21.04. Na een paar aanpassingen aan haar keerpunttechniek zal zij wellicht onder de 1:21.00 duiken.

De gehele wedstrijd werd er hard aangemoedigd en dat stimuleerde veel zwemmers, tijdens een spannende 4×50 vrij estafette finale bij de mannen eindigde Deltasteur op een tweede plek. Het voorlopig resultaat van onze club is een 22e plaats. Het doel van 18e of sneller is dus zeker nog niet uit zicht. Train hard en blijf elkaar aanmoedigen, zo gaan we met z’n allen ons doel bereiken!

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog