Wedstrijdverslag heren 1

Geschreven op 28 oktober 2013

Deltasteur door overwinning in top drie.

 

Zaterdag 19 oktober stond voor het eerste herenteam van Deltasteur alweer de vijfde wedstrijd van de competitie op het programma. Met zeven punten uit de eerste vier partijen bezette de Deltasteur voorafgaand de vierde plaats in de competitie. Voor de vijfde krachtmeting moesten de Kamper mannen naar Arnhem voor de wedstrijd tegen PFC Rheden, de nummer zes van de ranglijst. Ondanks het kleine verschil op de ranglijst werd er door Deltasteur met vertrouwen vooruitgekeken naar de wedstrijd.

 

In de eerste periode viel meteen op dat in deze wedstrijd met andere maatstaven gefloten zou gaan worden, beide scheidsrechter floten volgens de ‘oude’ regels. Waar in de voorgaande wedstrijden, door de ‘nieuwe’ regels veel uitsluitingen en vrije ballen te bespeuren waren, werd in deze wedstrijd meer vrijheid gegeven aan de spelers van beide kanten. Dit zorgde voor een zeer hoog tempo in de eerste minuten.

Na vier minuten kwam PFC Rheden op een 1-0 voorsprong. Voor de Kamper formatie een signaal om wakker te worden. In de twee minuten die daarop volgden werd de achterstand, door doelpunten van Chris Bos en Erwin Rotman (manmeer), omgezet in een minimale voorsprong van één doelpunt.

 

Aan het begin van de tweede periode zou de strijd gelijk op blijven gaan. PFC Rheden wist in de eerste twee minuten twee doelpunten te maken. Doordat Erwin Rotman tussendoor een doelpunt namens de Deltasteur scoorde stond er een stand van 3-3 op het scorebord. In het vervolg van de periode maakte Erik van Dijk het verschil namens de Deltasteur. Via zijn drie doelpunten (waarvan één strafworp) werd er een gat geslagen tussen beide teams. Door een doelpunt van Dennis Bos werd de rust uiteindelijk ingegaan met een voorsprong van 3-7 voor Deltasteur.

 

Net als in de eerste twee periodes scoorde Rheden het eerste doelpunt in de derde periode. Hierna begon het hoge tempo in de wedstrijd echter zijn tol te eisen bij PFC Rheden, met als gevolg meerdere manmeer situaties voor de Deltasteur. Door de eerste twee manmeers goed uit te spelen (via Jeffrey Metselaar en Erik van Dijk)  liep Deltasteur uit naar een voorsprong van vijf doelpunten. In het restant van periode drie wisten beide ploegen nog één maal de keeper te verschalken. Voor de Deltasteur maakte Jeffrey Metselaar zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. De derde periode eindigde hierdoor met een tussenstand van 5-10.

 

In de laatste periode leek de scherpte bij Deltasteur enigszins te verdwijnen, door goed te blijven werken creëerden Deltasteur veel overtal situaties. Deze werden echter onzorgvuldig uitgespeeld, waardoor Deltasteur verzuimde verder weg te lopen bij de tegenstander. Tegenstander Rheden maakte echter geen gebruik van het slechte afronden van de Kamper formatie. Er werd vaak snel balverlies geleden door  Rheden en als er geschoten werd wist keeper Michael Piest deze pogingen te blokkeren. In het laatste bedrijf zouden uiteindelijk nog twee doelpunten worden gemaakt. Rheden scoorde uit een manmeer de 6-10, waarna Erik van Dijk met zijn vijfde treffer de eindstand bepaalde op 6-11.

 

Door deze overwinning klimt de Deltasteur door naar de (gedeelde) derde plaats op de ranglijst. Aankomende zaterdag staat de volgende wedstrijd voor Deltasteur 1 op de kalender. Tegenstander in zwembad De Steur is Natare uit Aalten. Op dit moment met drie punten de nummer laatst uit de competitie.

 

Periodestanden: 1-2; 2-5; 2-3;1-1

 

Doelpuntenmakers: Erik van Dijk (5x), Erwin Rotman en Jeffrey Metselaar (2x), Chris en Dennis Bos (1x)

 

Strafworpen: 1 uit 1

 

Manmeer: 3 uit 6

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog