Wedstrijdverslag Heren 1

Geschreven op 17 oktober 2013

12-10-2013 Deltasteur 1 – ZPC De Hof 1

Op 12 oktober werd door de heren van Deltasteur 1 de 4e competitiewedstrijd van dit seizoen gespeeld. Na twee achtereenvolgende uitwedstrijden mochten de heren het weer eens in het eigen vertrouwde water van zwembad De Steur proberen. Tegenstander van dienst betrof ZPC de Hof uit Goor & Markelo, voorafgaand aan de wedstrijd nr 2 van de competitie met enkel drie winstpartijen. Hierbij het geven dat door Deltasteur de afgelopen twee wedstrijden een minder dan gewenst resultaat werd behaald (resp. gelijk en verlies), was het duidelijk dat er hard gewerkt moest worden om kans te maken op een resultaat.

Ondanks dit vooraf aanwezige bewustzijn werd de 1e periode qua scoreverloop enigszins slap begonnen. Halverwege de periode was het 0 doelpunten voor Deltasteur tegen 2 voor De Hof. Echter, na 2 uitsluitingen aan Twentse zijde, maakte de thuisploeg goed gebruik van de man-meer situaties en werd de stand gelijk getrokken. De periode werd afgesloten met een doelpunt van de uitploeg: 2-3.

Ook in de 2e periode was Deltasteur nog niet geheel bij de les. Tot driemaal toe kwam de ploeg 2 doelpunten achter te staan (2-4, 3-5 & 4-6), waarbij het spel op een hoog tempo over en weer vloeide. Een persoonlijke fout van een onfortuinlijke Twentenaar bracht Deltasteur aan het einde van de periode weer in het zadel. De gegeven strafworp werd geraakt en kort daarna kon Deltasteur nu dan eindelijk de gelijkmaker scoren. Eindstand 2e periode: 6-6.

Nadat de 2e periode goed werd afgesloten groeide binnen de ploeg ook het geloof en vertrouwen op een goed resultaat. Het tempo werd in de 3e periode verder opgeschroefd en voor het eerst in de wedstrijd was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na 4 treffers vóór (waarvan 3 uit 3 man-meers) en 1 tegen werd de 3e en beste periode van Kamper zijde afgesloten met een 10-7 voorsprong.

In de korte, maar o zo welkome rust voorafgaand aan de 4e periode werd afgesproken dat het spel op deze voet voortgezet diende te worden. Een vroeg doelpunt van De Hof leek vlot teniet te worden gedaan door Deltasteur, maar tijdens het juichen van de heren bleek het gemaakte doelpunt (onterecht) afgekeurd te zijn. De dienstdoende scheidsrechters kozen ervoor de wedstrijd door te laten spelen, met als gevolg dat de organisatie verdedigend in de soep liep. Uit de counter-aanval volgde het gevreesde: De Hof wist te scoren. In plaats van 11-8 werd de stand 10-9, met op de klok nog ruim 4 minuten te gaan. Het door beide ploegen energiek vertoonde spel in de voorgaande perioden was nu duidelijk te voelen bij de spelers. Het tempo werd aan beide kanten lager, en de excellerende keeper aan de kant van Deltasteur moest redding op redding maken. Met nog zo’n 40 seconden op de klok werd er geen risico meer genomen. De volledige 30 seconden werden uitgespeeld en de bal werd in de hoek van het veld van de uitploeg gedeponeerd. In de overgebleven 8 seconden wist De Hof niet meer tot een goede aanval te komen.

Eindstand: 10-9 en een waar spektakel voor het publiek. De smakelijke 3 punten werden gevierd en een blik op de ranglijst leert dat Deltasteur hier aansluiting houdt met de bovenste ploegen. Deltasteur 1 deelt na zaterdag de 3e plaats in een competitie waar klaarblijkelijk iedere ploeg van ieder andere ploeg kan winnen of verliezen.  De Hof blijft voorlopig op de 2e stek staan.

–          Periodestanden: 2-3;4-3;4-1;0-2

–          Doelpuntenmakers: Erwin Rotman, Chris Bos & Sjoerd Eenkhoorn (allen 2x), Wijnand Feuerstein, Erik van Dijk, Jeffrey Metselaar & Thijs Fikkert (allen 1x)

–          Strafworpen:  1 uit 1

–          Manmeer: 5 uit 6

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog