Wedstrijdverslag Heren 2 – Nunspeet 2

Geschreven op 14 oktober 2013

Deltasteur 2 – Nunspeet 2 (12 oktober 2013)

De vierde thuiswedstrijd van Deltasteur 2 tegen Nunspeet 2 was de strijd om de koppositie. Nunspeet had door een gelijkspel tegen Swol 3 2 punten achterstand op de nog ongeslagen koploper uit Kampen. Een overwinning voor Nunspeet zou de rollen omdraaien, bij een overwinning van Deltasteur zou die een gat slaan van 5 punten. De langdradige uitleg van de scheidsrechter van de nieuwe spelregels voorspelde niet veel goeds. Met de mond het o zo goed weten en in praktijk er een potje van maken. Strekking van zijn verhaal was dat de bewegelijkheid prioriteit kreeg en het hangwerk eruit moest. Niet slecht voor Deltasteur 2. Achteraf kun je zeggen dat het voorgevoel uitkwam. Deze interpretatie van de regels kan geen verbetering voor het spel zijn. Deltasteur ondervond dat direct in de eerste periode met vier P tjes tegen Nunspeet twee. Omdat Nunspeet er drie keer uit scoorde en Deltasteur het met 2 “gewone” doelpunten moest doen stond er 2-3 op het bord in de eerste pauze. In het tweede kwart was de zoneverdediging wat strakker, waardoor er geen P tjes werden opgelopen en de aanval scherper(3 goals), uitgezonderd de man meer, want zelfs met 2 man meer werd er niet gescoord. De 5-3 werd in de derde periode getransformeerd naar 6-5. Er waren weer 3 tijdstraffen aan Kamper zijde en gelijk profiteerde Nunspeet met twee treffers tegen 1 goal uit 2 man meers voor Deltasteur. Het bleef dus spannend. Deltasteur trok de wedstrijd naar zich toe door de tweede treffer uit een man meer en het benutten van een strafworp. Zij blijven door de 8-5 overwinning koploper en Nunspeet 2 haakt even af.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog