Wedstrijdverslag heren 3

Geschreven op 7 oktober 2013

Gelijk, winst en verlies voor ’t derde.

Afgelopen zaterdag speelde het derde de 4e competitiewedstrijd in Wapenveld tegen Octopus 2.

Van de wedstrijdrondes 2 en 3 heeft u het verslag wellicht nog gemist.

Het ontbreken van het verslag van de wedstrijd tegen Swoll 5 werd veroorzaakt door aansluitende drukke werkzaamheden van uw stukkiesschrijver.

Deze wedstrijd was zeker het vermelden waard. We speelden hier namenlijk een goede pot, en dat gebeurt niet zo vaak.

Een wedstrijd waarin hard voor elkaar werd gewerkt, waar goed verdedigd werd, en waar mogelijk de aanval werd gezocht. Met als hoogtepunt het doelpunt van Henk Lokhorst. Zijn rush langs de zijlijn, het dreigen met de bal richting doel, gevolgd door een diagonaal schot, al die trainingen blijken toch wat op te leveren.

De wedstrijd eindigde in 4-4, en het had evenzogoed andersom kunnen eindigen. Het eerste puntje voor ’t derde.

De volgende wedstrijd ging tegen Steenwijk 2. Uw stukkiesschrijver moest het hier laten afweten.

Stukkiesschrijver zat in Ahoy waar dochter Esther moest optreden met het Jong Kamper Trompetterkorps. Het betrof een jeugdmanifestatie in het voorprogramma van de nationale militaire taptoe. Stukkiesschrijver zat dus in het welbekende sportpaleis waar de tribunes volgepakt waren met gepensioneerde sergant majoors, kolonels, luitenants en ook nog wat dikbesnorde korporaals.

Toen ik een van de deelnemende Britse orkesten becommentarieerde met : playmobielpoppetjes, kreeg ik van de rij voor mij ook enkele diep verontwaardigede blikken. Toch hadden ze net van die plastic helmpjes en ze deden die trommelstokjes steeds omhoog tot aan de neus..

Het jonge KTK behaalde in Ahoy de 2e prijs (van 9 orkesten) en dus ging stukkiesschrijver toch als een trotse ouder naar huis, om daar te vernemen dat ’t derde had gewonnen met 6-2. Hoogtepunt scheen toch weer het doelpunt van Henk Lokhorst te zijn, dat vele trainen, dat helpt echt wel!

Opvallend was wel het aantal afmeldingen. Als uw stukkiesschrijver er een keertje niet bij kan zijn, dan regent het afmeldingen, ’t is net alsof de rest het niet leuk vind, zonder mij erbij.

Afgelopen zaterdag dus de wedstrijd in Wapenveld. Gelukkig nog steeds in het Berghuizerbad, dat voorlopig bewaard is gebleven voor de vereniging aldaar. Het werd afgelopen jaar met sluiting bedreigd, en word nu door de vereniging zelf geexploiteerd.

Ze bezuinigen in elk geval nog niet op de verwarming, dat was de eerste indruk na het betreden van het bad. Bij het te water gaan bleek daar de eerste bezuiniging te zitten: lekker fris!

Stukkiesschrijver was er weer bij, dus er konden weer 13 namen worden ingevuld op het wedstrijdformulier. De trouwe volger van ons team weet dan: dat worden twee teams, team A en team B. Stukkiesschrijver speelde deze keer in team A. En dat was verreweg het zwakste team van de twee, en dat terwijl Henk Lokhorst daar nog wel bij ingedeeld was.

Team A verloor de eerste  periode  met 2-0. Team B won de tweede met 1-0 waardoor alles nog open was. Helaas verloor team A de derde periode weer met 2-1, met als dieptepunt een foutief uitgespeelde man-meer situatie. Henk Lokhorst speelde een foutieve bal, en dat terwijl we daar de laatste tijd zoveel op hebben getraind. Al dat trainen, daar merk je dus ook niet veel van tijdens de wedstrijd.

Team B speelde de laatste periode gelijk met 1-1. Als u alles goed opgeteld heeft dan komt u tot dezelfde uitslag als het wedstrijdformulier: 5-4 voor Octopus 2.

Man van de wedstrijd: de scheidrechter, net als stukkiesschrijver en zijn team A genoten bakte hij er weinig van. Maar zonder hem…geen wedstrijd, dus zijn we toch dankbaar dat hij er was.

 

De volgende wedstrijd gaat tegen koploper Houtrib, die hebben na drie wedstrijden al ruim 50 keer gescoord, dus we rekenen weer op een formulier vol met spelersnamen, een formulier vol met doelpunten en een tribune vol enthousiast publiek.

 

Met de hartelijke groeten van

Uw stukkiesschrijver

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog