Wedstrijdverslag Heren 2 – Zignea 2

Geschreven op 7 oktober 2013

Deltasteur 2 – Zignea 2 (5 oktober 2013)

De vierde wedstrijd uit de competitie 2013-2014 bracht Deltasteur 2 in Kampen in het water tegen Zignea 2. Tussen Zignea en Deltasteur botert het al heel lang niet zo goed en het was de vraag hoe dat nu uit zou pakken. Beide ploegen zijn een mix van veel oude mannen en een paar jonkies. De tactiek van de Kamper ploeg was verdedigend een zone en bij een aanval niemand van Zignea alleen achterlaten op de Kamper helft. In de eerste periode werd dat goed uitgevoerd, toch wist Zignea 1x een gaatje te vinden, terwijl Deltasteur wel kansen creëerde, maar niet scoorde. Het beeld van de tweede periode werd bepaald door man meer situaties. Deltasteur kreeg er 3 en scoorde 3x en ook Zignea haalde een 100% score uit 2. De ruststand werd daardoor 3-3. In het volgende kwart sloeg Deltasteur zijn slag. Tegen de 4 treffers van de gastheren konden de gasten er maar 1 tegenover stellen. Je zou zeggen dat een 7-4 voorsprong makkelijk over de streep getrokken moet kunnen worden, maar dat pakte anders uit. Door de achtste Kamper goal leek er geen vuiltje aan de lucht en als de man meers zo waren benut als eerder in de wedstrijd dan was dat ook zo geweest, maar dat deed de ploeg tot 2x toe  niet en Zignea deed dat 2x wel. Dus 8-6 bij het ingaan van de laatste minuut. Als Zignea op 38 sec voor het einde dan scoort, 8-7 dan wordt het billenknijpen, zeker als je je volle 30 seconden voor een aanval dan niet benut en Zignea nog een kans geeft gelijk te komen. Dat gebeurde echter niet.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog