Wedstrijdverslag heren 1

Geschreven op 7 oktober 2013

05-10-2013 Thetis 1 – Deltasteur 1

Op 5 oktober stond de 3e competitie wedstrijd op het programma voor de heren van Deltasteur 1. Ditmaal wederom een uitwedstrijd, in Bemmel, tegen een team dat vorig seizoen als 10e van de 12 teams is geëindigd. Gezien de uitslagen van vorig jaar tegen de top teams wist Deltasteur dat het strak aan de wedstrijd moest beginnen.

Vooraf werd er nogmaals door de scheidsrechter vermeld dat hij zo goed als mogelijk volgens de nieuwe spelregels zou gaan fluiten. Waar in de vorige 2 wedstrijden in totaal 40 U20’s zijn uitgedeeld hebben de heren van Deltasteur geprobeerd om zich hier zo goed mogelijk op aan te passen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Deltasteur als eerste in balbezit, echter waren er twee aanvallen en een strafworp voor nodig om de 0-1 op het scorebord te zetten door Erik van Dijk. Vervolgens gingen de aanvallen over en weer wat er voor zorgde dat er na 3:30 minuut speeltijd de 1-1 als reactie van Thetis kwam. Richting de laatste aanvallen van de eerste periode kreeg Peter van Gelder een uitsluiting wat leidde tot een stand van 2-1 na 6 minuut speeltijd. Benoem waardig is dat er na 6 minuten speeltijd al 6 U20’s zijn uitgedeeld door de scheidsrechter door nieuwe regels die het aantal U20´s in een wedstrijd zouden moeten verminderen.

De tweede periode werd er anders dan in reguliere wedstrijden gewisseld van zijde om beide teams evenredig nadeel te laten ervaren door de zoninstraling vanaf de zijkant van het zwembad.  Thetis kwam na een minuut speeltijd verder op voorsprong door te scoren vanuit een man-meer situatie. Dankzij een doelpunt van Erwin Rotman volgde hierna de aansluiting voor de Kampenaren. Verder spelverloop in de tweede periode zorgde voor een vergelijkbaar beeld ten opzichte van de eerste periode. Veel doelpunten worden dankzij de nieuwe regels gescoord vanuit een man-meer situatie. Deltasteur wist nog tweemaal te scoren via Erik van dijk en Erwin Rotman. Thetis wist nuttig gebruik te maken van twee man-meer situaties en daarnaast nog tweemaal het net te vinden. Tussenstand na een halve wedstrijd 7-4 in het voordeel van Thetis. Voor het einde van de tweede periode kreeg Erwin Rotman zijn 3e U20 toebedeeld waardoor hij de rest van de wedstrijd vanaf de zijlijn mocht bekijken. Aantal U20’s na 12 minuten speeltijd: 15.

De derde periode wist Deltasteur dat het zich verder moest aanpassen aan de spelregels om te voorkomen dat er meer mensen met 3 U20’s uitgesloten zouden worden van het wedstrijdverloop. Met nog 3:31 minuten te spelen wist Sjoerd Eenkhoorn het net te vinden waarmee de marge werd verkleind tot 2 doelpunten achterstand. Helaas moest het zo zijn dat ook Peter van Gelder na circa 3 minuut speeltijd het veld werd uitgestuurd met zijn 3e U20. Ondanks het ontbreken van wissels wist Deltasteur de motivatie te behouden en de achterstand verder te verkleinen door een doelpunt van Erik van Dijk. Met nog een minuut in het derde kwart te spelen wisten zowel Thetis als Deltasteur beiden nog eenmaal te scoren. Doelpunt aan de zijde van Deltasteur is gemaakt door Sjoerd Eenkhoorn.

Ook in het vierde kwart was de opdracht van coach Marcel van Tilbrug helder, geen overtredingen maken en opzichtig laten zien dat de nieuwe regels worden nageleefd. Weer was het Thetis dat een man-meer situatie wist te benutten en daarmee de voorsprong uit te bereiden naar 9-7. Een minuut speeltijd verder wist Deltasteur weer de aansluiting te pakken door een doelpunt van Sjoerd Eenkhoorn. Na een aantal aanvallen over en weer was het vervolgens Thetis wat weer als eerste aan scoren toekwam: 10-8, en vervolgens ook 11-8. Met nog 1,5 minuut speeltijd ging Deltasteur er nog vol voor wat uiteindelijk alleen nog leidde tot een doelpunt van Sjoerd Eenkhoorn. Einduitslag 11-9 in het voordeel van Thetis 1.

In de ‘Instructie spelregels 2013-2014’ wordt aangegeven dat ‘De wijzigingen hebben als doel het spel met minder persoonlijke fouten, sneller te laten verlopen.’ De uitwerking hiervan komt er op neer dat in de eerste 3 wedstrijden er 66 U20’s zijn gevallen. Ter vergelijking, kijkend naar de thuiswedstrijden die vorig jaar met het digitaal wedstrijdformulier zijn gespeeld waren er in 9 wedstrijden in totaal 70 U20’s.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog