ZMC: 16 Podiumplaatsen voor Deltasteur Masters in Zwolle (+uitslag)

Geschreven op 6 oktober 2013

16 Podiumplaatsen voor Deltasteur Masters in Zwolle
Zaterdag 5 oktober organiseerde Swol 1894 de eerste ronde van het Zuyderzee Masters Circuit in zwembad de Vrolijkheid. Het was voor hen een goede test voor de NMK korte baan, waarvan Swol, samen met de KNZB taakgroep Masters, in januari 2014 de organisator is. Gedurende de wedstrijd klonken er veel positieve geluiden met betrekking tot de NMK. Het is een snel bad en veel zwemmers zullen hier graag de strijd om de Nederlandse titels aangaan.

Deltasteur verscheen met maarliefst 12 zwemmers op deze wedstrijd. De wedstrijdgroep bestaat momenteel uit een paar vaste waterrotten (Janny, Rianne, Joop, Johan, René en Margriet), herintreders (Ciska, Fabiola, Tom, Jannica en Herbert) en een nieuweling (Silvan) en is in jaren niet zo groot geweest. Voor iedereen is zo’n eerste wedstrijd weer spannend. Waar sta ik en wat kan ik? Toen eenmaal de kop eraf was, groeide het enthousiasme meer en meer. Inschrijftijden en persoonlijke records werden letterlijk aan flarden gezwommen.
De meest opmerkelijke races werden in het eerste programma gezwommen, de 50m schoolslag. Silvan keek na zijn start eerst maar eens achterom waar iedereen was en moest vervolgens wel stevig doorzwemmen. Zijn debuut leverde meteen een eerste plaats op bij de Heren 35+!
De serie van Tom de Lange werd ondanks een 1-start procedure teruggefloten, maar Tom was zó geconcentreerd aan het zwemmen dat hij dit niet hoorde. Hij ging er als een dolle vandoor. Zo snel konden ze de valse start lijn niet laten zakken en hij werd bij het keerpunt door een official aan zijn haren uit het water geplukt. Na een korte rustpauze werd er opnieuw gestart. Tom stond nog enigszins beduusd op het startblok uit te hijgen toen iedereen al in het water lag. Hup, hij dook er achteraan en hij bleek de sensatie van de schoolslag te zijn: ondanks zijn late vertrek lag hij in no-time weer tussen zijn concurrenten. Het publiek stond joelend op de banken. Zijn eindtijd van 36.11 seconden leverde hem een zeer verdiende eerste plaats bij de Heren 20+ op!

Eerste plaatsen waren er voor: Joop van Dijk (H55+ – 50school), Tom de Lange (H20+ 50 en 200school), Silvan Scholten (H35+ – 50school), Rianne van Vegchelen (D30+ – 200vlinder) en Janny vd Weide (D60+ – 200school).
Tweede plaatsen waren er voor: René Beens (H35+ – 200rug en 25vrij), Margriet Leeffers (D35+ – 200rug en 25vrij), Herbert Steenstra (H25+ – 50rug) en Janny vd Weide (D60+ – 200rug en 25vlinder).
Derde plaatsen waren er voor: Fabiola Bosman (D35+ – 50school), Joop van Dijk (H55+ – 25vlinder) en Johan Wezenberg (H35+ – 50rug).
Daarnaast werden er maarliefst 19 persoonlijke records gezwommen.

Over 2 weken gaan de Deltasteur Masters weer met een grote groep naar Emmeloord voor de 2e ronde van het Zuyderzee Masters Circuit.

 

De uitslag is te vinden via de volgende link:

https://deltasteur.nl/content/uploads/2013/10/2013-10-05ZMC-deel1-Zwolle.pdf

De club, jaargangen en persoonlijke records zijn hier te vinden.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog