Wedstrijdverslagen Heren 2

Geschreven op 1 oktober 2013

Heren twee van Deltasteur komt dit seizoen zoals gebruikelijk weer in een andere samenstelling in het water. Sam Bakker en Lean van Bruggen zijn eigenlijk vorig seizoen al afgehaakt. Rick de Rooij moest dat gedwongen door zijn gezondheid doen. Nieuw zijn Arjen Veldhuis en Peter.

Deltasteur 2 – ZZZ 1 (14 september 2013)

Met een ruime bezetting van elf man begon het team aan de eerste wedstrijd thuis tegen promovendus ZZZ uit Dronten. De Kamper ploeg sloeg de polderbewoners eigenlijk al in de eerste periode knock down met 4-1 en in de tweede periode knock out, 9-4. Daarna werd het minder effectief en via 11-5 werd de eindstand 14-6. Opvallend deze wedstrijd waren de nieuwe spelregels en de interpretatie daarvan. Volgens de schrijver dezes is het op deze manier geen verbetering. Verder was opvallend dat Deltasteur 2 uit 4 man meers even zovele doelpunten maakte, terwijl ZZZ slechts een rendement van 40% uit 5 wist te peuteren.

Deltasteur 2 – Swol 1894 3 (21 september 2013)

De tweede wedstrijd van heren 2 was de derby tegen Swol 3, een ploeg die gedegradeerd is en hoog werd aangeslagen. Door een goede wedstrijd te spelen heeft heren 2 de drie punten in huis kunnen houden. Vooral de eerste twee perioden waren goed en toen liep de ploeg uit van 3-1 in de eerste naar 5-2 in de tweede pauze. De scherpte was er in het derde kwart een beetje uit. Deltasteur kreeg 2 strafworpen tegen, waarvan er één door Swol 3 werd gemist en 1 mee, die ook werd gemist. Het werd daardoor weer een wedstrijd, die met een 6-5 stand het laatste kwart in ging. Het bleef lang spannend omdat de Kampenaren pas in de laatste minuut twee keer doeltreffend waren en de eindstand op 8-5 werd bepaald.

Na de zege een week eerder werd er op de social media al over en kampioenschap gerept. Het was dus zaak om voor de derde wedstrijd de zaak op scherp te krijgen. Nu al laagvlieger Woelwater 4 was in Harderwijk de tegenstander. Deltasteur begon moeizaam en kon in het eerste kwart geen afstand nemen, 2-3. Dat lukte in het tweede beter door een betere uitvoering van de zoneverdediging. Ook nu werd er 3 maal gescoord, maar Woelwater maakte er deze periode niet één, 2-6. De lijn werd in het derde kwart doorgetrokken naar een 3-9 stand. Uit afstandsschoten in het begin van het laatste kwart kwam en de gastheren terug tot 6-9. Kennelijk was de waarschuwing duidelijk genoeg, want de draad werd weer opgepakt en door twee treffers  naar een 6-11 overwinning gewerkt.  Net als vorige week toen 2/3 van de 3 man meers werd afgerond met een doelpunt, was ook nu het succespercentage met 70% uit 7 hoog.

 Doelpunten tegen65 Punten33 Totaal36

    14-09 21-09
1 Simon Bouwmeester 0 0
2 Niels Wildeboer   0
3 Reinier van Belle   1
4 Jaco van Putten 2 3
5 Arjan Kanis 2 0
6 Jos van der Kamp 2 0
7 Berry Hofsink 0 0
8 Dennis Wildeboer 1 2
9 Mick Schutte    
10 Frank Verreij 0 0
11 Peter 0 0
12 Arjen Veldhuis 0 1
13 Edwin Huisman 2 1
14 Jelle M. Romkes 5  
  Doelpunten voor 14 8
 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog