Wedstrijdverslag Heren 1

Geschreven op 30 september 2013

ZEW 1 – Deltasteur 1

Zaterdag 28 september stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen gepland. De tegenstander was ZEW uit Ermelo. Deze ploeg was vorig jaar 4e geworden in de eerste klasse district, dus het was vooraf bekend dat het een zware tegenstander zou zijn.

In de eerste periode begon Deltasteur sterk. Verdedigend was er veel controle waardoor er weinig kansen werden gecreëerd door ZEW. Aanvallend werden er alleen veel kansen gemist waardoor de score beperkt bleef tot 1-2. In de tweede periode bleef de controle in de verdediging en werden er aanvallend meer kansen gecreëerd. Deze kansen werden alleen niet afgemaakt waardoor ZEW in de wedstrijd bleef en zelfs terug kon komen van een 1-4 voorsprong tot een voorsprong van 3-4 voor Deltasteur halverwege de wedstrijd. In de derde periode raakte Deltasteur de controle in de verdediging kwijt. Ook aanvallend werden er weinig kansen gecreëerd. Daardoor kon ZEW langszij komen en zelfs een voorsprong nemen. In de laatste periode werd er door beide ploegen veel gescoord. Een minuut voor het einde van de wedstrijd werd de 7-7 gescoord door Deltasteur. In de tegenaanval scoorde ZEW de 8-7 uit een overtal situatie. Met 14 seconden te spelen kreeg Deltasteur een manmeer. Deze werd 4 seconde voor tijd benut en resulteerde in een 8-8 eindstand.

Achteraf gezien is dit een goed resultaat, maar had er meer in gezeten als de kansen in het begin van de wedstrijd beter benut zouden worden. Met het gelijkmakende doelpunt in de slotseconde voelde het gelijkspel toch als een soort overwinning.

Eindstand 8-8

Periodestaden: 1-2/2-2/2-0/3-4

Doelpuntenmakers: Sjoerd Eenkhoorn 3x, Erik van Dijk 2x, Erwin Rotman, Chris Bos en Wijnand Feuerstein (allen 1x).

Manmeer: 6 uit 13

Manminder: 3 uit 8

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog