Regionale 10 kamp (Verslag + uitslag)

Geschreven op 28 september 2013

Een groep 64 zwemmers zwom zaterdag in IJsselmuiden Niet eerder deed zo’n grote groep Deltasteur zwemmers mee aan de Regio10Kamp. Deze wedstrijdreeks is bedoeld voor zwemmers die aan de D-competitie meedoen. De omvangrijke ploeg was grotendeels gevuld met minioren die deze thuiswedstrijd gebruiken om ritme op te doen voor de belangrijke wedstrijden in de komende maanden. De aanwezigheid van veel jongere zwemmers zorgde ook voor heel veel publiek en dat gaf deze wedstrijd extra glans.

Vorige week zwommen de meeste minioren nog PR’s op de afstanden die vandaag ook werden gezwommen. Er was afgelopen week getraind op de verbeterpuntjes en dat leverde weer veel nieuwe tijdsverbeteringen en podiumplekken op. Meeste opvallende en grootste verbetering kwam op naam van Serano Keijl (jaargang 2006). Vorige week zwom hij op de 25m schoolslag nog 38.34, nu ging het in 32.03 veel sneller. De jongste zwemmers (jaargang 2006) waren allemaal op dreef met heel knappe tijden. De basistechniek slijpt er steeds meer in en dat zien we nu terug in de wedstrijden.

Knap was het zwemmen van Demi Westendorp (jaargang 2005) op de 50m borstcrawl. Drie seconden gingen er weer vanaf en de klok stond nu stil op 48.50. Samen met Danique Koster en Senna Geerdink maakte ze er een mooi Deltasteur podium van.

De wedstrijd werd afgesloten met een 14 x 25m schoolslag. Onze jonge ploeg deed weinig onder voor de andere, vaak veel oudere, ploegen en werd keurig 2e. Het was een mooi einde van een mooie wedstrijd

Hieronder een overzicht met behaalde medailles.

Gouden medailles werden behaald door Dennis Bijman (schoolslag & borstcrawl), Bjarne Deanen (schoolslag), Yanieck Frijstein (schoolslag), Nienke Fuite (schoolslag), Senna Geerdink (schoolslag), Max van Ginkel (borstcrawl), Edwin Kanis (schoolslag), Carmen van der Laan (borstcrawl), Max de Lange (borstcrawl), Margriet Leeffers (borstcrawl), Arwen Schuldink (schoolslag), Jayden Vos (schoolslag), Christian van der Werf (borstcrawl).

Tweede plaatsen gingen naar Julia van den Bosch (borstcrawl), Monica Bosman (borstcrawl & schoolslag), Nienke Fuite (borstcrawl), Han Hollander (borstcrawl), Edwin Kanis (borstcrawl), Danique Koster (borstcrawl), Carmen van der Laan (schoolslag), Margriet Leeffers (schoolslag), Jarno Pennekamp (borstcrawl & schoolslag), Joeri Schutte (schoolslag), Jayden Vos (borstcrawl), Christian van der Werf (schoolslag).

De bronzen medailles werden opgehaald door Wiljan van den Berg (borstcrawl & schoolslag), Julia van den Bosch (schoolslag), Bjarne Daenen (borstcrawl), Yanieck Frijstein (borstcrawl), Senna Geerdink (schoolslag), Rinze Kroeze (borstcrawl), Robert van den Noort (schoolslag), Arwen Schuldink (borstcrawl), Rianne van Vechelen ((borstcrawl) & schoolslag), Demi Westendorp (borstcrawl).

De uitslag van de Regionale 10 kamp is te vinden via:

https://deltasteur.nl/content/uploads/2013/09/2013-09-28Regionale10kamp-deel1-IJsselmuiden.pdf

De bijgewerkte pagina voor PR’s en jaargangen records zien hier te vinden.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog