Minioren-Junioren IJsselmuiden van 21 sept. 2013. Verslag en uitslag

Geschreven op 21 september 2013

Twee grote groepen afzwemmers voorafgaand aan onze sprintlimiet voor minioren/junioren zorgden voor de nodige warmte in het zwembad. Dat onze zwemmers zich daar weinig van aantrokken bleek wel toen na afloop van de wedstrijd de uitslagen op papier stonden. 148 nieuwe PR’s! De persoonlijke records die in de boeken stonden voordat de wedstrijd begon waren vooral afkomstig van de clubkampioenschappen sprint die vlak  voor de zomervakantie (15 juni) werd gehouden. Het is moeilijk om alle hoogtepunten te noemen maar toch zullen we een poging wagen.

De grootste verbetering (t.o.v. vorige PR) in deze wedstrijd werd gemaakt door Yanieck Frijstein. Maar liefst 8 seconden gingen eraf, van 52,05 naar 44,02 op de 50m borstcrawl. Wiljan v/d Berg, Julia Fahner en Sanne van ´t Oever zwommen hun eerste wedstrijd. Alle 3 zwommen keurig hun 25m borstcrawl, rugcrawl en schoolslag en hielden de iets meer ervaren zwemmers al goed bij. Ook een primeur hadden Max van Ginkel, Yanieck Frijstein, Robert v/d Noort, Ruben Hoeve, Senna Geerdink, Danique Koster en Demi Westendorp. Zij zwommen voor het eerst 50m vlinderslag. Ze deden dat geweldig met uitstekende tijden tot gevolg. Andere minioren die er echt uit sprongen in de uitslagen waren Jayden Vos (jaargang 2006), Inge van Middelkoop (jaargang 2006) en Sanne de Wilde (jaargang 2004). Voor alle 3 gold dat al hun starts eindigden in PR´s van vele seconden.

Bij de junioren was er strijd in elke serie. Veel Deltasteur zwemmers moesten tegen elkaar en dat brengt toch altijd iets extra´s naar boven. De jongste junioren, die deze zomer de stap hebben gemaakt naar de Juniorenselectie, lieten zien dat het meer trainen beloond wordt. Net als voor de minioren gold voor de junioren dat er vele seconden van de PR´s af ging. Kevin van Dijk trok de goede lijn van vorige week (Pieperfestival) door met 4 knappe PR’s. De 35.25 op de rugslag sprong het meest in het oog. Aan het einde van vorig seizoen zwom Tessa Maat al erg sterk, zaterdag gaf ze dat een vervolg met een tijd op de borstcrawl onder de 40 sec. De 39 seconden grens werd ook meteen maar gebroken en 38.89 is nu haar nieuwe toptijd.

De oudste junioren maakten er ook een mooie onderlinge strijd van. Resultaten die bij deze groep opvielen waren de keurige 39.38 op de rugslag van Elma Leusink, de 30.41 van Raymond van Unen op de borstcrawl (PR was 31.54) en de 44.70 van Julia v/d Berg (PR was 47.79).

Al met al fantastische resultaten. Niet alleen voor de zwemmers hierboven genoemd maar voor iedereen. Zaterdag de Regio10Kamp, wederom in IJsselmuiden. We zullen zien of het opnieuw harder kan.

 

De uitslag is te vinden via de wedstrijdkalender.

Maar ook via de volgende link:

https://deltasteur.nl/content/uploads/2013/09/2013-09-21Limiet_sprint-Minioren_Junioren-IJsselmuiden.pdf

Via onderstaande link zijn ook de ranglijsten, club en persoonlijke records te vinden:

 https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog