Wedstrijdverslag heren 3

Geschreven op 16 september 2013

Heren 3 hapt naar adem.

De eerste wedstrijd van een nieuw waterpoloseizoen ging tegen een “nieuwe” tegenstander. Zignea uit Emmeloord heeft een nieuw 3de team gevormd en komt hiermee uit in onze competitie, de 4e klasse B in district Oost. En zo is er veel nieuw dit seizoen: District 2 bestaat niet meer, Regio Oost: dat klinkt opeens een stuk mooier. Wat ook nieuw is dit seizoen is dat we weer in een volwaardige poule zijn ingedeeld, we krijgen 10 verschillende tegenstanders, en dat is heel wat anders dan het mini-poultje waarin we vorig seizoen uitkwamen. Het wordt dit jaar dan ook een stuk lastiger om in het rechter rijtje te komen, daar zullen dan toch enkele potjes voor moeten worden gewonnen.

Wat een beetje nieuw is dit jaar, dat is het digitale wedstrijdformulier. Bij onze club liepen we er vorig jaar al mee voorop, maar vanaf dit jaar zijn alle wedstrijdformulieren op het werelwijdeweb in te zien. Zo vind je hier hier het formulier van onze wedstrijd tegen Zignea.

Niet zo nieuw, en elk jaar weer een jaartje ouder, dat zijn de spelers van heren 3. Met het clubje oude mannen, met hier een daar een jongere-oudere moesten we het dus opnemen tegen Zignea. Die afkorting van de club uit Emmeloord betekent: Zwemmen Is Gezond Nuttig en Aangenaam. Vanaf afgelopen zaterdag kunnen wij ook wel zo’n afkorting als clubnaam invoeren: WIVEZU (Waterpolo Is Vermoeiend En Zeer Uitputtelijk) .De tegenstand uit Emmeloord bleek te bestaan uit een groep jongeren, net uit de jeugdteams doorgestroomd naar het mannenwaterpolo. Onze eerste inschatting: makkie vandaag. Wij, ervaren mannen, sommigen ervan al enkele weken goed bezig op de training, twee ervan zelfs recentelijk masters-zwem international, dan moet zo’n  klusje toch te klaren zijn.

De Zignea boys gooiden echter direct na het beginsignaal de gaskraan open, en voordat we erop bedacht waren lag de bal al achter gelegenheids doelman Johan. Wakker geschud pakten we de wedstrijd op en een mooie combinatie tussen Rene en Rein was goed voor de gelijkmaker. Zignea schakelde nog eens een tandje bij, ze bleken naast snelle zwemmers ook nog over behoorlijke schutters te bezitten: en dan besef je al snel: dit wordt lastig. Door de aansluitingstreffer van Rene zag de eerste periodestand er nog hoopvol uit: 2-3.

In periode 2, en vooral 3 ging het echter ernstig fout met onze mannen. Links en rechts werden we voorbij gezwommen, en hier en daar hapten onze spelers naar adem.Zo’n seizoenopening, met zoveel hardzwemmers aan de overkant,  dat moet toch eigenlijk verboden worden, je krijgt niet eens de gelegenheid om er eens lekker rustig in te komen..

Met periodestanden van 0-2 en 0-4 was de opgave voor de laatste periode: schade beperkt houden.En dat lukte aardig. Zignea wist niet meer te scoren en onze mannen vonden plotsteling wel het net, waardoor er een wat vriendelijker eindstand op het bord kwam. Met 5-9 kwam er een einde aan deze eerste partij.

Veel tijd om op adem te komen is er niet: zaterdag wacht de pot tegen Swol 5, opnieuw thuis.

Joop

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog