Wedstrijdverslag heren 1

Geschreven op 16 september 2013

Deltasteur 1 – ZVV 1

Na een seizoen zonder punten verlies is heren 1 van Deltasteur  gepromoveerd naar  de competitie Heren 1 Standaard van regio Oost. Als voorbereiding op het seizoen zijn er wedstrijden gespeeld op het toernooi van Trivia in Groningen en een oefenwedstrijd tegen MZ&PC de Reest uit Meppel. De samenstelling van Deltasteur 1 is enigszins gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen: DicoEenkhoorn is vertrokken naar het Ravijn, Erik van Dijk is van WS Twente terug gekomen bij Deltasteur en Arjen Veldhuis speelt nu in heren 2.

De eerste speelronde in zwembad de Steur  was gelijk een volgeplande. Alle jeugd en heren teams stonden ingepland voor een thuiswedstrijd. Om half 9 stond de wedstrijd  Deltasteur 1 tegen ZVV 1 uit Vaassen gepland. Voor de heren van Deltasteur een bekende tegenstander, aangezien er vorig jaar ook tegen gespeeld is. Na een korte toelichting op een aantal gewijzigde spelregels door de scheidsrechter kon de wedstrijd van start gaan. Het eerste doelpunt van het seizoen liet even op zich wachten, na goed 3 minuten netto speeltijd was het Erik van Dijk die als eerste het net wist te vinden.  De eerste periode wisten ook Erwin Rotman en één tegenstander te scoren: 2-1 voor Deltasteur na 6 minuten netto speeltijd. De tweede periode wist Deltasteur aanvallend wat meer in te brengen wat de score naar 6-1 tilde. Doelpuntenmakers waren Erwin Rotman (3x) en Peter van Gelder. De derde periode ging Deltasteur verder waar het na het tweede kwart gebleven was, er kon 2 maal gescoord worden voor ZVV hier een antwoord op had. Na de tegen goal van ZVV wist Deltasteur nogmaals 3 maal het net te vinden. Scores in het derde kwart zijn gemaakt door Sjoerd Eenkhoorn (2), Jeffrey Metselaar, Erik van Dijk en Dennis Bos. Ten opzichte van de andere periodes was de laatste wat rommelig. Erwin Rotman wist nog tweemaal te scoren namens Deltasteur, en ZVV wist nog 3 maal te scoren wat de eindstand op 13-5 bepaalde. De 21e staat er geen wedstrijd gepland voor Deltasteur, en wordt de competitie vervolgd op 28 september tegen ZEW 1 uit Ermelo.

Doelpunten: Erwin Rotman (6), Erik van Dijk (2), Jeffrey Metselaar (1), Peter van Gelder (1), Dennis Bos (1), Sjoerd Eenkhoorn (2).

UMV’s: 8 voor Deltasteur, 11 voor ZVV.

Strafworpen: Geen.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog