Pieper estafette Emmeloord 14-09-2013 + uitslag

Geschreven op 16 september 2013

Pieper estafette Emmeloord 14-09-2013.

Traditioneel opent het zwemseizoen met de Pieper estafette wedstrijd in Emmeloord. Dit jaar was er weer veel belangstelling van clubs uit de regio en met clubs als Hoogeveen, Heerenveen, WS Twente en Dedemsvaart was de tegenstand erg sterk. Onze zwemmers lieten al mooie dingen zien zo vroeg in het seizoen. Nauwelijks 5 weken zijn we onderweg en de trainingen zijn tot nu toe gericht op basisconditie opbouwen en techniek dus gerekend op PR’s werd er eigenlijk niet. Die kwamen er wel en soms al met meerdere seconden. Bij de jongste leeftijden excelleerde Kevin van Dijk met een 29.80 op de 50m BC. Ruth Vahl verbeterde zijn PR op de 100m BC van 1.15 naar 1.12.71. Mike Muller dook voor het eerst onder de 40 seconden op de 50 schoolslag, 39.63 is zijn nieuwe toptijd.

De jongste dames zwommen 5 prima estafettes en deden telkens mee om de prijzen. Jola Noya zwom een splittijd op de 50m schoolslag van 40.76(!). Nienke Kroeze liet zien dat na een vervelend jaar vol tegenslagen zij helemaal terug is. Als startzwemster van de 10x50m borstcrawl scherpte ze haar PR aan naar 32.38. Hilde Hollander, Maud Heldoorn en Elma Leusink zwommen tevens erg sterk en het leverde de dames 4 fraaie 3e plekken op.

In de oudere junioren en jeugd categorieën ging het ook al erg hard. Bij de jongens vielen Justin Doldersum (54.3 100m borstcrawl), Dennis Bijman (34.50 50m schoolslag), Han Hollander (28.50 50m borstcrawl), Bart Kors (59.30 startzwemmer 100m borstcrawl) op. Sterk zwemmen bij de meisjes jeugd was er van Rosanne Schrijer (31.0 50m borstcrawl), Maaike Doornwaard (1.03.30 100m borstcrawl), Marleen Welten (38.4 50m schoolslag), Mirjam de Raad (29.1 50m borstcrawl) en Eline Kasper (1.33.56 100m schoolslag). Alle bovengenoemde tijden liggen op of onder de PR’s van deze heren en dames.

In de oudste categorie bij de dames was er een zeer verassende 36.56 splittijd van Eva Visscher op de 50m schoolslag. Het is een kwestie van tijd dat zij bij een individuele start ook onder de 37 seconden gaat duiken. Samen met Naomi, Iris en Sigrit won ze knap de 4 x 50m borstcrawl.

De wedstrijd werd afgesloten met een knallende 10 x 50m borstcrawl. Na 6 uur (!) wedstrijd gaven onze zwemmers alles wat ze nog hadden. De zwemmers die al klaar waren schreeuwden onze ploeg naar voren. Het scheelde een haartje, maar het werd een meer dan keurige 2e plek. Tegelijk met Hoogeveen tikten we aan maar de jury gaf de overwinning aan Hoogeveen. Absoluut geen schande en met 10 zwemmers die de inschrijftijd verpulverden kon iedereen alleen maar trots zijn.

Zwemmers (en ouders) geniet van de gewonnen aardappelen, appels, bloemkolen, witlof, bloemen en al meer. Met deze wedstrijd zijn we nu echt begonnen en het beloofd een erg mooi seizoen te worden!

Uitslag: 2013-09-14=Pieperfestival-Emmeloord

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog