NJJK KB 2018 – Dag 2

Geschreven op 14 december 2018

Sessie 2 en 3; Kylian Brons op de 200 wissel, Meisjes estafette 5van NL. Demi, Kylian en Christian 4eop de individuele afstanden en Senna, Thijs en Christian maken hun debuut op het NK.

En na sessie 2 en 3 is het tijd voor een update! Vandaag kwamen de zwemmers 15x aan de start en daar waren er 11 van PR. Dat brengt ons voor nu op 75% van de starts in PR voor deze twee dagen, dat is iets wat niet zo snel voorkomt op een NK!

Vanmorgen was het de eer aan Thijs om de 200 vrij af te trappen op de vroege ochtend. De zenuwen waren nauwelijks te onderdrukken, maar daar heeft de race niet onder geleden. Zijn allereerste afstand op een NK eindigde in 0.86 PR. Een eindtijd van 2.18.09 was goed voor een 28e plaats in de NL ranglijst. Daarmee was zijn ochtendprogramma direct afgerond, in de middagsessie stond voor hem de 200 wissel op het programma. Weer waren het de zenuwen die op kwamen spelen, maar weer eindigde deze fantastische race in een PR. Thijs haalde hier nog even 1.9 seconden van zijn tijd af. De 2.30.55 was goed voor de 17eplek in zijn leeftijdscategorie.

Na de serie van Thijs was het de beurt aan Sven op de 200m vrijeslag. Hij draaide hetzelfde programma als wat Thijs zwom in deze 2 sessies. Zijn 200 vrijeslag was niet dat juiste wat hij wilde behalen. De 2.14.45 was dan ook 2 seconden boven zijn inschrijftijd. De 200 wissel in de middagsessie werd iets beter gezwommen, maar ook hier eindigde hij 1.3 seconden boven zijn PR. Voor hem zat er vandaag niet meer in!

Lynn zwom in de ochtend sessie ook haar 200 meter vrijeslag, deze afstand was haar allereerste van dit toernooi. Met de koppeling van de 100 meter vrijeslag werd zij ingedeeld in serie 1. Lynn zwom hier een mooie race wat resulteerde in 2.7 seconden PR. De 2.15.98 was goed voor een gedeelde 12eplek, deze deelde ze samen met een zwemster van de Dolfijn.

Demi heeft dit seizoen voor het eerst te maken met voorrondes en finales. Vandaag was dit voor de 100m rug. In de series in de ochtendsessie was de afspraak om lekker te zwemmen omdat plaatsing voor een finale vrij makkelijk was. De 1.10.48 was goed voor 5eplek in de finale. In de middagsessie stond deze finale op het programma, zij zwom een ijzersterke race die eindigde in een 1.07.59! Deze zit 0.9 seconden onder haar inschrijftijd. Deze tijd was goed voor de 4eplek van NL!

Milou sloot de ochtendsessie af, nadat ze lekker kon uitslapen op deze ochtend stond haar eerst start om 11:46 uur gepland, de 200m wisselslag! Om even aan te tonen dat zij gewoon thuishoort op dit toernooi zwom zij deze afstand in een PR van 0.5 seconden en tikte zij aan in een 2.31.54 wat goed was voor een 26eplek in de NL ranglijst.

Julia kwam vanmiddag aan de start op de 200m vrijeslag. Haar allereerste afstand van dit toernooi eindigde 0.3 seconden boven haar eigen PR. Deze race was goed voor de 25eplek in de NL ranglijst. Aan het einde van de sessie kwam Julia nog aan de start op de estafette, maar daarover later meer.

Kylian kwam in de ochtendsessie 2 maal aan de start, op de 50 school en de 200 wissel. De eerste afstand was een directe finale met een PR van 0.4 seconden zwom hij een 30.80 op deze sprint afstand. Helaas greep hij op deze afstand net naast het podium, maar de 4eplaats was uitstekend voor deze race.

Het 200m wisselslag programma waren voorrondes op de finales van de middagsessie. Er waren 11 zwemmers in de serie, 10 werden geplaatst. Doel; bij die 10 horen. Resultaat; als eerste geplaatst worden. De race eindigde in een 2.13.49 en dat was 0.3 sec. PR. Maar wel met de achterliggende gedachte dat hier nog meer in zat. In de middag zwom hij in deze finale naar een 2.11.04, dat is 2.3 seconden sneller in vergelijking met zijn voorronde PR! Maar dat was nog niet alles, hij neemt hier BRONS mee naar huis!! Dit na het Goud van gisteren op de 400 vrijeslag.

Last but not least van de individuele starts kwam Christian in de middagsessie 2 maal aan de start. Zijn allereerste NJJK! Allereerst op de 100m rugslag. Ook hier gebeurt weer wat wij niet zo snel zagen aankomen. Christian duikt 2.7 seconden onder zijn PR. De 1.08.51 was een mooie opening van dit NK. Later op de middag kwam hij ook aan de start op de 200 meter Wisselslag. Deze PR stond nog niet heel erg lang, maar deze werd verpulvert. Hij tikte aan in 2.38.13, 6.4 seconden onder zijn persoonlijk record! De 100 rug was net naast het podium, een 4eplek. De 200 wissel race was goed voor een 9eplek!

Om de dag af te sluiten stond er nog de 4x100m vrijeslag voor de Junioren Meisjes op het programma. Het is lang geleden dat er op een NJJK een estafette team heeft gezwommen en deze dames waren geplaatst in de snelste serie! Extra genieten dus!

Het team, bestaande uit Lynn, Demi, Julia en Senna lag tot aan de 200 meter op kop van het veld. Lynn zwom als startzwemster 1.02.17, gevolgd door Demi in 1.03.20! Julia mocht als 3ehet bad betreden. Het geweld wat er in de banen naast haar gebeurde was te overweldigend en Julia eindigde in een 1.09.26. Als laatste mocht Senna haar debuut maken op het NK, zij zwom als slotzwemster in dit team. De 1.04.88 die zij daar uit pompte was erg goed! De dames zijn geëindigd op een 5eplek in de ranglijst wat het meest haalbare was in deze estafette, daarmee was dit ook een prima afsluiter van de dag!

Morgen is het tijd voor sessie 4 en 5, de zaterdagochtend zal voor Deltasteur de drukste ochtend zijn, terwijl de zaterdagmiddag weer heel rustig zal worden. Uiteraard volgt er wel weer een verslag!