Wedstrijdverslag H1 – De Reest 1

Geschreven op 26 november 2017

Deltasteur speelt gelijk tegen de Reest.

Na twee verliespartijen op rij, met één doelpunt verschil, stond voor Deltasteur het treffen met de Reest uit Meppel op het programma. In de afgelopen jaren slaagden beide teams erin de punten in eigen huis te houden. Na een 4-0 voorsprong voor Deltasteur, werden dit keer de punten echter gedeeld met een 7-7 eindstand.

In het begin van de wedstrijd lag het initiatief bij Deltasteur. Aanvallend wist de thuisploeg de beste kansen te creeren en in de defensie werd er weinig ruimte weggegeven. Deltasteur had echter een benutte strafworp van Erik van Dijk om op voorsprong te komen. Dit zou het begin van een vliegende start betekenen voor Deltasteur. Via doelpunten van, opnieuw, Erik van Dijk, Dico Eenkhoorn en Thijs Fikkert werd er gebouwd aan een goede 4-0 voorsprong.

In de rust tussen de eerste en tweede periode hamerde coach Anouk Spoolder erop dat het een goed begin was, maar dat de wedstrijd nog niet gewonnen was. Hier was geen woord teveel aan gezegd. In vier minuten wist de Reest de achterstand weg te poetsen en terug te komen tot 4-4. Hierna ging de Meppelse storm echter weer liggen, Deltasteur slaagde er echter ook niet in om weer op voorsprong te komen en dus gingen beide partijen wisselen met dezelfde ruststand.

In de derde periode lukte het Deltasteur wel om weer op voorprong te komen. Erwin Rotman rondde een manmeer af en maakte er 5-4 van. De Reest toonde echter veerkracht en wist wederom de stand gelijk te trekken. Deltasteur leek vastbesloten de punten toch in eigen huis te houden. Chris Bos zorgde er met twee treffers voor dat er na drie periode een 7-5 stand op het scorebord stond.

In de vierde periode leek het er echter op dat de scheidsrechters een andere uitslag in gedachten hadden. In 6 minuten tijd kreeg Deltasteur vijf uitsluitingen en een strafworp tegen, bij de Reest blijf de teller in beide categoriën op nul staan. Het was dus ook niet verwonderlijk dat er hierna een stand van 7-7 was bereikt. Met nog één minuut op de klok was de strijd dus weer helemaal open. Beide teams kregen nog kansen en zeven seconden voor tijd leken de punten toch in Kampen te blijven. Het winnende doelpunt werd echter teruggedraaid. Volgens de leidsman reageerde de keeper van de Reest niet op schot, omdat deze in het fluitsignaal plaats vond. De manmeer die volgde wist Deltasteur niet af te ronden en dus deelden beide teams de punten.

Over twee weken wacht de volgende krachtmeting voor Deltasteur. In Leeuwarden wacht dan het ongelslagen Orca.

Periodestanden: 4-0; 0-4; 3-1; 0-2

Doelpunten: Chris Bos (2x), Erik van Dijk (2x), Dico Eenhoorn, Erwin Rotman, Thijs Fikkert.

Manmeer: 4 uit 9

Manminder: 2 uit 8

Strafworpen voor: 1 uit 1

Strafworpen tegen: 0 uit 1