Wedstrijdverslag O.13 – Woelwaters

Geschreven op 3 april 2017

Wedstrijdverslag onder 13.

Het jongste waterpoloteam van Deltasteur is zaterdag 1 april met 11 spelers en gelegenheidscoach Martijn afgereisd naar Harderwijk voor een potje waterpolo tegen de Woelwaters. De thuiswedstrijd werd gewonnen, dus er was een goede kans dat er na 5 nederlagen weer eens 3 punten mee naar huis genomen konden worden.

De start verliep echter niet soepel. Al na 16 seconden stond het 1-0 voor de Woelwaters, door een slimme aanval direct na het veroveren van de bal door de tegenstander. Goed gespeeld van ze, maar dat laten we niet zomaar gebeuren, toch?

De afspraken dat we goed ‘in de ballijn’ gingen verdedigen, dat iedereen vol gas ging geven (want: wissels genoeg), dat iedereen zich zou aanbieden om de bal te ontvangen, en, heel belangrijk, dat we strak op de bal zouden verdedigen zodra de tegenstander de bal oppakt, werden vanaf dat eerste tegendoelpunt goed nageleefd. Door lekker vurig te spelen, mooi vrij te zwemmen en niet bang te zijn om te schieten op doel, konden Alexander en Tim de stand ombuigen naar 1-3. Oscar keepte prima , maar in de laatste secondes van de 1e periode viel dan toch de 2-3.

In de 2e periode werd het leuke en goede spel voortgezet en na 4 minuten speeltijd prijkte een voorsprong van 2-5 op het scorebord, door doelpunten van Ilse en wederom Alexander. In de 3e periode slaagde Tijmen er door snel te reageren en direct in de break naar voren te zwemmen erin om uit de keurige passes van Judith kort na elkaar 2 maal te scoren. Goede samenspel van beiden! Roos had nog een mooie kans op een doelpuntje toen ze de bal had ontfutseld aan haar tegenstander, maar zocht een medespeler om de bal over te spelen.  Volgende keer zelf proberen te scoren! Luc was heel actief met de opdracht om in de ballijn te verdedigen en haalde zo de angel uit menige aanval van de Woelwaters. Judith had een beetje pech bij een terugspeelbal op keeper Oscar, die in eigen doel belandde… Door nog een doelpunt van Kim was de stand na deze periode 3-8 in ons voordeel , dus een overwinning was in de maak.

De 4e periode werd het goede verdedigerswerk door onze pupillen keurig voortgezet en kwamen de tegenstanders maar lastig tot het rondspelen van de bal. Judith had in de rust Oscar afgewisseld met keepen en Melle en Bas namen nog enkele minuten aanvallend werk voor hun rekening. Het was echter Alexander die zijn 4e doelpunt van deze wedstrijd wist te verzilveren en zo de titel ‘pupil van de maand’ een extra glanzend randje kon geven. Met een eindstand van 4-9 waren de pupillen van Deltasteur en coach Martijn dik tevreden! Er staat nu alleen nog een zware uitwedstrijd tegen de koplopers van deze competitie, de Meer uit Culemborg, op het programma.