Wedstrijdverslag Heren 2 – Aqua Novio’94 3

Geschreven op 7 februari 2017

Deltasteur wint moeizame wedstrijd, maar verliest de aanjager van het team

Afgelopen zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. De heren van Aqua-Novio 3 uit Nijmegen waren de tegenstander, de uitwedstrijd werd met 5-5 gelijkgespeeld tegen de ervaren en geslepen heren uit Nijmegen. Nu was iedereen ervan overtuigd dat we de 3 punten in Kampen zouden laten.

De wedstrijd begon zoals afgesproken voor de wedstrijd, hoog tempo en veel zwemmen. Dat resulteerde al na 1 minuut tot een doelpunt voor Deltasteur. Het volgende wapenfeit was een flinke tegenvaller voor de heren van Deltasteur, Jos werd de wedstrijd uitgewerkt resultaat een dicht oog voor Jos binnen 3 tellen en een flink bloedbad. Na een korte pauze ging de wedstrijd verder zonder onze zwemmende kracht wat nog al een flinke aderlating zou worden in deze wedstrijd en de volgende. Reinier liet direct zien dat hij niet van slag was en schoot de 2-0 binnen.

In de 2de periode werd het de zwemwedstrijd waarmee de tegenstander bestreden kon worden, het duurde 3 minuten voordat er weer een doelpunt viel wederom voor Deltasteur. Daarna werd de wedstrijd een stuk trager waardoor de heren uit Nijmegen nog in de 2de periode terugkwamen tot 3-2. Met het wisselen van helft leek het alsof de heren van Deltasteur moe waren, het tempo was zo laag dat Aqua-Novio meer en meer in hun spel kwam. Roel zorgde nog voor de 4-2 maar na een overtreding van Bossie kreeg Aqua-Novio een 5 meter, helaas kon onze topkeeper deze niet tegenhouden.

De 4de periode bestond vooral uit het missen van kansen, beide keepers lieten zien waarom ze in het doel lagen; kans naar kans werd gestopt door een van de keepers. Tot Aqua-Novio 1 minuut voor tijd de gelijkmaker erin legde. De heren uit Kampen zagen de bui alweer hangen na het gelijkspel van vorige week, maar in de laatste minuut lieten de heren zien dat ze op belangrijke momenten de wedstrijd toch nog positief af kunnen sluiten, zo schoten Sjoerd en Jesse er nog een bal in zodat de wedstrijd af zou sluiten met een 6-4 stand in het voordeel van de heren van Deltasteur.

Volgende week staat een late uitwedstrijd op het programma in Elst om 21:00, in een klein bad gaan de heren van Deltasteur weer voor de 3 punten.

Doelpuntenmakers : Sjoerd 3x, Reinier Jesse en Roel 1x